PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Saturday, 23 July 2011

MENGATASI RAMBUT GUGUR:

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:15 0 Komen Anda Di Sini
Share

kadang kala rambut gugur satu persatu tanpa sebab. ini menyebabkan kepala kelihatan botak dan hilang kecantikan pemiliknya. cara mencegah rambut tidak terus gugur, amalkan petua tradisional ini:

KHASIAT LEMAK AYAM:

apabila anda hendak membeli atau menyembelih ayam, pilihlah ayam yang banyak lemak. ambil dan jerangkan ke atas api yang sederhana panas sehingga ia berubah menjadi minyak. gunakan minyak ini sebagai minyak rambut. gunakan setiap malam sebelum dan basuh keesokkan harinya dengan menggunakan syampu. hasilnya pasti memeranjatkan kerana ia mampu menghindarkan kelemumur.

RAHSIA LEMAK HARIMAU DAN ANGSA:

cara penyediaan bagi petua ini sama dengan penyediaan lemak ayam. jika anda rajin mengamalkannya, rambut tidak akan gugur lagi insya-allah.

RAHSIA LEMAK HARIMAU DAN ANGSA:

cara penyediaan bagi petua ini sama dengan penyediaan lemak ayam. jika anda rajin mengamalkannya, rambut tidak lagi akan gugur lagi. insya-allah.

MENGATASI RAMBUT UBAN:

uban satu masalah rumit generasi muda. akibatnya wajah kelihatan lebih tua daripada usia yang sebenar. meskipun belbagai-bagai cara perubatan moden telah digunakan, namun hasilnya tetap mengecewakan. oleh itu cuba petua tradisional ini. walaupun daun sekentut itu busuk baunya, namun ia mempunyai khasiat yang tersendiri. ambil beberapa helai dan jemurkan sehingga kering. kemudian dibakar sehingga menjadi abu, rendam dan lapiskan air campuran tersebut lalu dipupuk ke bahagian rambut. petua ini sesuai untuk remaja yang tidak menyukai uban. selamat mencuba.

0 Komen Anda Di Sini:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular