PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Saturday, 23 July 2011

PETUA KHAS UNTUK IBU IBU

Posted by Perantau Sepi Nolove On 21:04 0 Komen Anda Di Sini
Share

PENJAGAAN BUAH DADA


 Puan Gaya Nawi kita ambil sebagai ikon kita.. Dan terima kasih jugak kepada beliau kerana sudi menjadi icon untuk petua yg tidak seberapa nie..


IBU-IBU YANG BARU BERSALIN AKAN MENGALAMI MASALAH BUAH DADA MENJADI KENDUR TIDAK BERMAYA SEPERTI DAHULU. SEBENARNYA DI DALAM DUNIA PERUBATAN MAHUPUN MELAYU ADA BEBERAPA PETUA UNTUK MEMULIHKANNYA.

KHASIAT SIRIH DAN MINYAK KELAPA:

dapatkan beberapa helai daun sirih melayu (berdaun lebar berwarna hijau). sapukan daun sirih ini dengan minyak masak seelok-eloknya minyak kelap. salaikan menggunakan api lilin dan tekapkan ke buah dada. biarkan sehingga kering. buat lah berulang kali. petua ini disebut orang dahulu kaka "PETUA SAYANG SUAMI".

KEISTIMEWAAN PUTIH TELUR:

cara lain untuk menegangkan buah dada ialah dengan menggunakan putih telur. sapu dan ratakan sekeliling buah dada anda. biarkan ia kering dengan sendirinya. sebaiknya lakukan pada waktu sebelah malam sehingga pagi esok. bersih seperti biasa dan lihat perubahannya. ia sungguh hebat.

BUAH DADA CUN:

cara yang sama dengan putih telur. ambil bahgian lendir dan sapukan keseluruh buah dada. petua ini amat sesuai untuk remaja yang inginkan buah dadanya sentiasa menjadi bahan tarikkan sesiapa yang memandang. semoga anda bergembira selepas mengamalkannya.

p/s : petua ini hanya untuk perempuan atau wanita..

0 Komen Anda Di Sini:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular