PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Monday, 19 September 2011

Cara Melajukan Broadband Dengan TCP Optimizer

Posted by Perantau Sepi Nolove On 09:09 6 Komen Anda Di Sini
Share

Entry Cara Melajukan Internet/Cara Menambah Kelajuan Internet ni dah masuk versi yang keberapa pun Hac dah tak ingat..tapi kali ni kita akan melajukan internet dengan satu aplikasi/perisian kecil (saiznya yang kecil, hanya 644kb sahaja). ianya adalah TCP Optimizer yang sudah masuk versi 3.0.7 (pada waktu entry ini ditulis).







Hac tak pasti sama ada entry ini pernah ditulis atau tidak..tapi anggap sahaja lah ianya entry yang baru..ye la..baru tulis! hahaha..

Nak menggunakannya sangat senang..tak perlu setting apa-apa..hanya tandakan (tick) di ruangan Choose settings itu pada kotak Optimal dan klik Apply changes.


Muat turun perisian ini di sini ---> TCP Optimizer v3.0.7

Ini versi yang mrhackersarehere nya.. tak tahu la mr.hack pakai line apa... Kira nak pinjam  TCP Optimizer yang mr.hack punya la nak kasi korang download.. ekekekeke... Mula mula korang download dulu TCP Optimizer.. Bila dah siap download clik je software TCP Optimizer yang korang download tadi..Selepas tu korang clik dekat General Setting dan set kan Connection  Speed korang seperti pic di atas tu. Kira setkan 100+Mbps.. Tapi jangan apply lagi.. Korang clik dekat Custom yang dekat software tu, dan cari  MTU .. Sebab dekat MTU korang kena setkan pada 1440 seperti yang nolove guna sekarang.. Tapikan internet nolove tak setabil la.. kadang kadang leh cecah sampai 200 kb/s... Kadang kadang 100 kb/s je.. Tapi lau setakat nak tengok youtube tanpa buffering tu boleh la.. ekekekeke... Kepada yang internet nya stabil.. Jangan lupa berkongsi info ya.. ekekekeke..Selepas korang apply je.. nanti komputer korang akan restart dengan sendiri..

Jikalau nak hack mozilla firefox kasi laju lak, korang ikut tutorial nie.. Sudah di uji, ternyata pasti.. ekekekeke...

Jikalau rasa tak laju jugak, korang clik start/run dan taip dekat run >>  system.ini  <<  ... Nanti ia akan kuar macam notapad ...Korang copy yang dibawah nie dan pastekan pada notapad.. Jangan delete lak tulisan yang asal.. Kira letak sekali dengan yang asal k..


page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps

 Lepas tu korang save k..

 Jikalau tak faham jugak leh tanya nolove.. Pape pon jangan lupa kredit pada mr.hack, Sebab korang tengah pakai software mr.hack nya tu..Kan tak berkat lak.. ekekeke




visit here to watch video tutorial

6 Komen Anda Di Sini:

kalo gune google chrome,berkesan x lajunye???

x boleh save pon yg system.ini tuhh...
saye x fham le..
tlg terangkan kpde saye lg...

kalu guna google chrome tu sy x pasti, sbb sy hanya guna mozilla firefox je..

awk pergi clik dekat start dan cari run kat sana.. dekat run tu awak taip system.ini [system (dot) ini ].. yang dot tu awak kena letak titik la.. nanti ia akan kuar 1 notapad selepas awak taip system.ini dan tekan ok.. selepas tu awak copy apa yang sy taip dekat atas tu dan simpan dalam notapad tu..

ops terkantoi.. hihihi

ayie_watie007 nanti nolove masukkan video macam mana cara nak save kan nya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular