PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Saturday, 17 September 2011

InsyaAllah Full Telemovie

Posted by Perantau Sepi Nolove On 15:56 4 Komen Anda Di Sini
ShareTelemovie InsyaAllah meninggalkan kesan yang mendalam kepada setiap yang menonton dan menghayati cerita. Cerita ini mengisahkan tentang kepayahan nenek untuk membesarkan cucu-cucu kesayangannya seramai tiga beradik yang kehilangan ibu bapa kerana maut dalam kemalangan jalan raya ketika hendak pulang ke umah neneknya selepas melawat sedara mereka yang berada di ICU.
Abang yang sulung memang dibesarkan di kampong oleh neneknya. Dia memang sudah biasa hidup bersederhana di kampong. Abang yang sulung ini mempunyai hati yang lembut dan sangat perihatin dengan kesusahan yang dilalui oleh neneknya. Dia sanggup menolong neneknya kerana tidak sanggup melihat neneknya kepenatan keseorangan melakukan kerja.
Kesibukan ayah dan mama menyebabkan mereka jarang pulang ke kampong. Kekangan ini menyebabakan adik-adiknya kurang diberi perhatian oleh keluarga. Mereka diberikan kemewahan sehinggakan mereka kurang bersyukur. Adik bongsunya pula sangat degil kerana terlalu dimanjakan oleh kedua ibu bapa mereka.
Pemergian kedua ibu bapa keluarga tersebut bagaikan sudah diketahui kerana sebelum bapanya bergerak ke Pulau Pinang, mereka ada berpesan kepada anak sulung mereka supa menjaga adik-adik kerana jika ibu bapa mereka tiada anak sulung mereka itulah yang bakal menjadi ketua keluarga.
Setelah pemergian kedua ibu bapanya, kehidupan mereka menjadi serba kekurangan kerana mereka dahagakan kasih sayang ibu bapa. Banyak halangan dan kesusahan yang terpaksa ditanggung oleh neneknya disebabkan kedegilan si adik yang sedang membesar itu. Tapi lama kelamaan, si adik ni mula faham dan semakin lembut hatinya menerima nenek dan abangnya itu.
Adik perempuannya pula agak sombong dan tidak mendengar nasihat orang. Dia sangat keras kepala. Saatu kejadian telah berlaku yang menyebabakan dia telah berubah menjadi lebih baik, dengar nasihat, pakai tudung.part 1

part 2

part 3

part 4

part 5

part 6


4 Komen Anda Di Sini:

thanks bro,,,, terbaek laaa......

please upload balik telemovie insyaAllah ni . nak sgt tengok . pleaseeee , tq .

assalamualaikum..minta tolong upload telemovie inshaallah ni lagi boleh?saya nak download dan beri murid2 sek saya tonton..boleh dijadikan tauladan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular