PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Friday, 7 October 2011

Kampungku Ada Hantu Full Movie

Posted by Perantau Sepi Nolove On 15:54 1 Komen Anda Di Sini
ShareSinopsis
Kampung Bunting merupakan sebuah tanah peneroka, yang menyimpan suatu legenda tentang kehadiran pelbagai spesis hantu. Kononnya, sebelum tanah itu diterokai, ia telah menjadi tempat pembuangan banyak benda-benda kotor oleh bomoh-bomoh setempat. Malah, pada suatu ketika dahulu, Kampung Bunting juga terkenal sebagai kampung yang mempunyai jumlah bomoh yang terbanyak per kapita, berbanding tempat lain. Kampung Bunting juga merupakan tempat lahir Nayan, lelaki paling fofular di kampung itu yang kini sudah hidup berjaya di Kuala Lumpur.
Kisah bermula apabila Nayan pulang semula ke kampungnya, dengan alasan untuk bercuti rehat. Sebelum ini, Nayan memang terkenal dengan sifat lagaknya, kononnya mendapat kerja besar, hidup mewah dan bercinta dengan artis di KL. Ibu bapa Nayan (Mak Endak dan Pak Tomok) pun terus menerus berlagak dengan pencapaian nayan. Shiela, gadis paling cantik di kampung mereka juga, terus mendekati Nayan. Salleh yang sudah lama cuba mendapatkan cinta Shiela mula marah dengan perkembangan itu. Salleh, yang selama ini memang iri hati terhadap pencapaian Nayan, terus cuba mencari jalan untuk menghancurkan Nayan, termasuk menggunakan ilmu mistik.
Namun, belum sempat Salleh berbuat apa-apa, berita sebenar tentang Nayan telah tersebar di kampung (oleh rakan sekampung yang bekerja di KL). Nayan sebenarnya telah dibuang kerja kerana disyaki mencuri wang syarikat. Teman wanitanya, Andalia, yang juga seorang artis suam-suam kuku, telah membuat kenyataan bahawa dia tidak pernah bercinta dengan Nayan yang hanya bekerja sebagai Office boy, yang turut menyamar sebagai ‘bomoh palsu’ secara part-time. Ikutilah kisah mereka selanjutnya.

part 1part 2part 3part 4part 5part 6

1 Komen Anda Di Sini:

Waaaa asal xley tgk da Kampungku Ada hantu
ezazoe14@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular