PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Wednesday, 28 December 2011

My Love Story

Posted by Perantau Sepi Nolove On 01:06 0 Komen Anda Di Sini
Share



Kisah Benar.....

Sy mula dftarkn dri d kolej swasta ni pda bulan oktober 2010~ sbb stlh lma sy berfkir, bru sy nmpk pe sbnrnye sy nak dlm idop sy~ sy nk berkhidmat pda masyarakat dgn lbh dekat~ oleh sbb tu, sy ambk nursing d cni~ sy nekad, sy x kisah utk kotorkan tgn sy buat kje2 yg x smua org sggup buat~ ok, back to the story, raya haji 2010, sy cari kwn2 yg nk temankan sy blik Kedah~~ sbb sy drive sorang2~~ so, klu ada kwn best gak jdi peneman~ n ada sorang kwn sy ni tggl dekat la jgk ngn area umah sy~ so, sy ajk dia~

1 ari sblm rya haji, kmi bertolak dh ptg dh~~ best sgt dpt blik kg utk raya haji~~ tmbah2 plk mak dh siapkn baju rya haji 2 psang~~ pastu plak pda rya haji ketiga, kak yg kedua akn bertunang~ mmg sgt2 x sbar~~ dh lma rumah xde kenduri~~ hehe~~ smpai je kdh, sy antar kwn sy blik umah dia dlu~ msa tu mak dia je kt umah~ n cm biasa la bla jmpa org tua, kita akn slm n cium tgn~~ sy mntak dri blik trus sbb sy xnak buat mak sy trtunggu~

pda hari ke 3 raya aidil adha, sy kne blik kolej~ mgkin ptg cket sbb kak sy bertunang~ lgpon sy kne jdi mak andam jap~~ wahaha~ x sgka sy dpt kepercayaan utk make up bkal pngantin~~ x de la terer sgt pn~~ ptg tu, sy g ambk kwn sy kt umah dia~~ mak dia sorang je time tu~~ tb2 je laju je kete abg dia blik~ cm terkejut gak~ knp perlu bwk laju2 cmtu~ dh smpai umah dh pn~~ huhu~~ nsib baik x langgar kete sy~ klu x, mmg sy fire dia~ hehe~ mak dia ajk msuk, tp sy malu~ last2 msuk gak la sbb msa tu bwk ank sdara~ dia plak yg nk msuk~~ bdk tu mmg ske sgt2 msuk umah org~~ huhu~~ tp sy mnum cpt2 sbb sy xnak stay lma2~~ n pastu kmi bertolak blik trus ke kolej~

lpas rya haji, kmi ade mid term exam~~ so, sgt2 bz~ abes je exam, kwn dtg blik ckp abg dia nk knal~ cm terkejut gak~~ hehe~~ serius berat sgt ati nk bg no phone kt org~ tp lpas pk2 blik, kwn je pn~~ lgpon msa tu sy tgh couple ngn sorang bdk yg kje kt KL~ tp sy x syg lgsung bdk KL tu~ lyn sbb nk jga ati je~ dia pnah tlong sy~

lpas dh tukar2 no, abg kwn sy start msg sy~ bermula sbg kawan~~ lpas tu dia ajk jmpa~ so, sy pk byk2 kli~~ perlu ke sy jmpa dia~ hurm~~ sy pon setuju je la~~ tp dlm ati xpnah terdetik nk jdi lbh dri sorang kwn~~ tp, bla kluar ngn dia, sy jdi selesa~~ sy pn x tahu knp~~ rsa mcm dh knal lma~ n muka dia pon rsa cm familiar je~ sy rsa cm dekat je ngn dia~

lpas dh lbh kurang sebulan cmtu la knal sbg kwn, kmi start couple pda tarikh 1.1.10~~ hurm~~ cm best je tarikh tu~ dia bwk bunga n kek coklat sbg hadiah utk sy~ bla dh jdi gf dia, bru sy taw~~ rupa2nya masa sy antar kwn sy blik umah dia tu, mak dia ckp mak dia ske tgk sy~ n bila sy g ambk kwn sy tu, mak dia kol abg dia blik umah cpt2 sbb sy g umah diorang~~ adess~~ berpakat 1 family rupanya~ haha~~ rupanya sy ni pilihan mak dia~ mgkin berkat doa mak dia, sy terbuka ati utk trima dia~ syukur pda Tuhan sbb temukan sy ngn dia~

sy pnah jgk terfikir, dia syg sy sbb mak dia ke, or mmg dia btol2 syg sy n trima klemahan sy~ n skrg dia dh buktikan mmg dia ikhlas trima sy seadanya~ xtually, sy ni sorang yg sgt2 cpt brubah mood~ tp dia sbar je~~ n sy ske shopping~ msti rmai pmpn lain pn sme jgk kn~~ haha~~ tiap2 bulan msti dia ajk sy shopping~ hurm~~ buat hlang stress sy katanya~~ ksian lak kat dia~ tp dia slalu je ajk~ n klu time sy ngengada xnak drive sndri blik kg, dia kan ambk n antar sy blik kolej~ kdg2 sy pk, sy byk susahkan dia~ tp peristiwa yg pling sy xleh lupakn, msa tu lappy rosak~~ sy hnya tahu nanges je la~ huhu~~ dia dtg n ambk lappy sy n g repair~ x sgka plak kne byar smpai rm500 cmtu la~ ksian dia~~

skrg dh ckup setahun kmi sbg couple~ hrap sgt2 jodoh kmi berkekalan~ sbb sy selesa sgt2 ngn bf ni~ dia xpnah nk kongkong lbh2 cm xbf dlu~ kpd kwn2 smua, plz pray for us~~ dan doakan kebahagiaan sy~ thnks~~ )



Love is patient, love is kind. It is not jealous, is not pompous,
it is not inflated, it is not rude,
it does not seek its own interests,
it is not quick-tempered,
it does not brood over injury,
it does not rejoice over wrongdoing but rejoices with the truth.
It bears all things, believes all things, hopes all things, endures all things.
Love never fails.

0 Komen Anda Di Sini:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular