PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Saturday, 30 July 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 17:17 0 Komen Anda Di Sini
Share

CARA 3 MENGHAPUS VIRUS SHORTCUT:

Ini 8 langkah praktikal untuk mendepak virus yang mampu mengubah folder yang ada di dalam USB flash disk menjadi shortcut tersebut:
 

1. Matikan 'System Restore' untuk sementara selama proses pembersihan.
 

2. Putuskan komputer yang akan dibersihkan dari jaringan.
 

3. Matikan proses virus yang aktif di memori dengan menggunakan tools 'Ice Sword'. Setelah tools tersebut dipasang, pilih fail yang mempunyai icon 'Microsoft Visual Basic Project' kemudian klik 'Terminate Process'. Silahkan download tools tersebut di http://icesword.en.softonic.com/
 

4. Hapus registri yang sudah dibuat oleh virus dengan cara:-. Klik menu [Start]-. Klik [Main]-. Taip REGEDIT.EXE, kemudian klik butang [OK]-. Pada aplikasi Registry Editor, telusuri key [HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run]-. Kemudian hapus key yang mempunyai data [C: \ Document and Settings \% user%].
 

5. Disable autoplay / autorun Windows. Copy script di bawah ini pada program notepad kemudian simpan dengan nama repair.inf, install file tersebut dengan cara: Klik kanan repair.inf -> INSTALL
[
Version]
 

Signature = "$ Chicago $"
 

Provider = Vaksincom
 

[DefaultInstall]
 

AddReg = UnhookRegKey
 

DelReg = del
 

[UnhookRegKey]
 

HKLM, Software \ CLASSES \ batfile \ shell \ open \ command ,,,"""% 1 ""% * "
 

HKLM, Software \ CLASSES \ comfile \ shell \ open \ command ,,,"""% 1 ""% * "
 

HKLM, Software \ CLASSES \ exefile \ shell \ open \ command ,,,"""% 1 ""% * "
 

HKLM, Software \ CLASSES \ piffile \ shell \ open \ command ,,,"""% 1 ""% * "
 

HKLM, Software \ CLASSES \ regfile \ shell \ open \ command,,, "regedit.exe"% 1 ""
 

HKLM, Software \ CLASSES \ scrfile \ shell \ open \ command ,,,"""% 1 ""% * "
 

HKCU, Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer, NoDriveTypeAutoRun, 0x000000ff, 255
 

HKLM, SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ policies \ Explorer, NoDriveTypeAutoRun, 0x000000ff, 255
 

6. Hapus File induk dan file duplikat yang dibuat oleh virus termasuk di flash disk. Untuk mempercepat proses pencarian, anda boleh menggunakan fungsi 'Search'. Sebelum melakukan pencarian sebaiknya paparkan semua file yang tersembunyi dengan menukar pada setting Folder Options.
Jangan sampai terjadi kesalahan pada saat memadam fail induk mahupun file duplikat yang telah dibuat oleh virus. Lalu hapus file induk virus yang mempunyai ciri-ciri:
 

-. Icon 'Microsoft Visual Basic Project'.-. Saiz fail 128 KB (untuk variasi lain akan mempunyai saiz yang berbeza).-. Ekstesi file '. EXE' atau '. SCR'.-. Type file 'Application' atau 'Screen Saver'.
 

Kemudian padam File salinan shortcut yang mempunyai ciri-ciri:
>. Icon Folder atau icon>. Sambungan. LNK>. Type File 'Shortcut'>. Ukuran file 1 MB
 

Hapus juga file yang. DLL (contoh: ert.dll) dan fail Autorun.inf di flash disk atau folder yang di-share. Sementara untuk mengelakkan virus tersebut aktif kembali, hapus file induk yang mempunyai sambungan EXE atau SCR terlebih dahulu baru kemudian hapus file Shortcut (. LNK).
 

7. Paparkan kembali folder yang telah disembunyikan oleh virus. Untuk mempercepat proses tersebut, sila download tools unhide File and Folder di http://www.flashshare.com/bfu/download.html.
Setelah diinstall, pilih direktori [C: \ Documents and settings] dan folder yang ada di flash disk dengan cara menggeser ke medan yang sedia ada. Pada menu [Attributes] kosongkan semua pilihan yang ada, kemudian klik butang [Change Attributes].
 

8. Install security patch 'Microsoft Windows Shell shortcut handling remote code execution vulnerability-MS10-046'. Sila download security patch tersebut di http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS10-046.mspx
 

Seperti biasa, untuk pembersihan secara optimum dan menecegah jangkitan semula, sebaiknya install dan scan dengan antivirus yang up-to-date dan sudah dapat mengesan virus ini dengan baik.
 

Original source: vaksin [dot] com & detikinet [dot] com

Posted by Perantau Sepi Nolove On 16:40 0 Komen Anda Di Sini
Share

CARA 2 MENGHAPUS VIRUS SHORTCUT:

Ciri-ciri virus shortcut:
 

Pertama-tama, setelah menjangkiti komputer, dia akan membuat file induk database.mdb di My Documents
 

Yang kedua adalah virus tersebut akan membuat file autorun.inf di setiap drive harddisk, flash disk, dan folder tanpa kecuali.
 

Yang ketiga adalah dia akan membuat file Thumb.db (hati-hati, perhatikan bahawa gambar ini tanpa huruf s sedangkan thumbnail cache yang asli di komputer mempunyai tambahan huruf s alias thumbs.db) di setiap folder
 

Untuk memancing mangsa, dia akan membuat file Microsoft.lnk dan New Harry Potter and .... Lnk di setiap folder yang jika dieksekusi akan langsung mengaktifkan virus tersebut.
 

Seperti virus-virus tempatan yang lain, dia akan membuat salinan setiap folder namun kali ini bukan dengan sambungan. Exe melainkan extensi. Ink alias shortcut.
 

Pada task manager terdapat proses services wscript.exe yang sedang berjalan. Dalam keadaan normal, tidak ada proses seperti ini.
 

Langkah-langkah menghapus virus shortcut:
 

1. Matikan System Restore. Sejak dulu saya selalu mematikan system restore akan selepas pemasangan windows. Untuk keperluan backup dan imaging system, saya lebih memilih untuk menggunakan third party seperti acronis ataupun Norton Ghost (baca dan dowload: Norton Ghost 15.0.0.35659 (2010) Full Serial Crack)
 

2. Matikan proses virus wsrcipt.exe (C: \ WINDOWS \ System32 \ wscript.exe)
Boleh menggunakan Process Explorer atau misc. tool pada HijackThis (baca dan download: HijackThis 2.0.2).
 

3. Hapus file virus database.mdb di My Documents ..
 

4. Hapus file duplikat virus ..
Untuk proses penghapusan, anda boleh menggunakan kemudahan search pada Windows .. Pada "More advanced options", pastikan option "Search system folders" dan "Search hidden files and folders" keduanya telah ditandakan.
 

Search file dengan nama autorun.inf ukurannya 8 KB
Search file dengan nama Thumb.db ukurannya 8 KB
Search file dengan sambungan. Lnk.lnk ukurannya 1 KB
Buang semua fail yang ditemui ..
 

Untuk lebih memudahkan proses pencarian yang sekaligus menghapuskan fail yang ditemui, anda boleh menggunakan software UTool, sebuah freeware yang boleh anda download secara percuma. Program ini akan secara automatik mencari dan kemudian memadam fail-fail yang dikehendaki (lihat gambar).
 

5. Hapus registry Autorun yang dibuat virus dengan menggunakan HijackThis ..
Cari di bahagian HKCU \ .. \ Run: yang berkaitan dengan fail database.mdb (pada gambar namun file database.mdb udah saya hapus)
 

regedit_run
 

Untuk lebih memantabkan proses pencegahan dan melindungi komputer kita dari serangan virus tempatan yang sangat memusingkan ini, anda boleh melakukan perkara-perkara berikut:
 

1. Setelah proses pemasangan windows, akan matikan system restore.
 

2. Install software third party misal Tweak UI atau Magic Tweak untuk mendisable autorun dan mencegah teraktivasinya file-file. Inf. Mungkin pada Windows XP Professional, proses menon-aktifkan autorun boleh dilakukan dengan mudah, namun pada versi Win XP Home, anda memerlukan software ini. Tambahan maklumat, program MagicTweak selain berfungsi menon-aktifkan autorn boleh juga digunakan untuk mengelakkan dijalankannya file-file. Inf File autorun.inf yang biasanya merupakan awal dari jangkitan virus akan secara automatik diubah menjadi murni file txt alias notepad oleh program ini dan dia tidak lagi boleh dilaksanakan. Ini sangat membantu jika memang secara tidak sengaja kita menghidupkan atau melaksanakan autorun.inf meski proses autorun sudah didisable untuk semua drive (termasuk flash disk).
 

3. Setelah semua proses pemasangan windows, driver, program, dan lain-lain telah selesai, akan backup image system anda menggunakan software macam Acronis True Image atau Norton Ghost, sehingga jika nanti ada masalah yang tidak dapat anda selesaikan dengan mudah, anda boleh merestoreasi backup system tersebut.
 

4. Jika perlu, pasang juga Deep Freeze apabila komputer anda digunakan oleh banyak orang, sehingga settingan komputer tidak akan berubah-ubah.
 

5. Update info: Ciri-ciri virus terdapatnya virus shortcut pada flashdisk dapat diketahui dengan perbezaan icon flashdisk tersebut yang biasanya berbentuk seperti icon drive menjadi berubah seperti icon folder. Jika menemui icon seperti ini, bererti dalam flashdisk tersebut terdapat virus. Gunakan explorer dan buka flashdisk lewat explorer (jangan klik 2x dari my computer) dan padam fail autorun dan file2 suspek virus lain secara manual dengan menekan shift + DEL (supaya tidak tersangkut di recycle bin). Rata-rata virus tempatan boleh dicegah dengan cara manual seperti ini asalkan PILIHAN DISABLE AUTORUN pada windows dan / atau MagicTweak dihidupkan, dan juga OPSYEN DISABLE. INF FILE pada MagicTweak dihidupkan.
Original source: maswafa [dot] blogger [dot] com

Posted by Perantau Sepi Nolove On 15:15 0 Komen Anda Di Sini
Share

NEO'S SAFEKEYS Software Anti Keylogger


Artikel Komputer kali ini membahas tentang Software Anti Keylogger . Ketika menggunakan komputer di tempat umum seperti di cc yang anda kunjungi, boleh jadi apa yang kita taip akan rakam oleh software Keylogger. Anti Keylogger merupakan software yang berfungsi untuk mencegah terjadinya kecurian akaun seseorang (User ID dan Password mahupun Maklumat yang bersifat privasi lain) pada saat orang tersebut menggunakan suatu komputer yang mungkin telah di tanami (di install) dengan software Keylogger. Software Anti Keylogger ini bernama Neo 's SafeKeys. Program freeware ini dapat digunakan pada saat kita akan mengisikan User ID dan password. Dengan software ini kita tidak perlu lagi untuk menaipnya melalui keyboard, kita hanya menekan butang-butang huruf dan nombor yang tampil seperti keyboard dalam software ini dengan menggunakan tetikus.
Selanjutnya apa yang kita klik akan masuk ke tempat isian di bahagian bawah tetingkap software tersebut, selanjutnya kita dapat melakukan drag and drop ke tempat isian password aplikasi sebenarnya.
Keuntungannya: 1. Kita tidak perlu menggunakan keyboard, sehingga program keylogger tidak boleh melakukan rakaman atas kekunci-butang keyboard yang ditekan.
2. Program akan menukar ukuran panjang dan lebarnya setiap masa yang tertentu, begitu juga penempatannya dalam skrin, dan ini bertujuan untuk mengelakkan mouse-logger.
3. Tidak ada yang disimpan dalam clipboard.
4. Boleh menggunakan huruf besar atau kareakter-watak lain;
5. Dapat digunakan secara portable, jadi dapat disimpan di dalam USB Flash drive (USB Flash Disk).
cara untuk membuka
Onscreen Keyboard : clik START , RUN , dan taip kan OKS .. ia akan muncul di skrin anda..

Posted by Perantau Sepi Nolove On 10:00 2 Komen Anda Di Sini
Share

Buang VIRUS Tanpa Guna ANTIVIRUS dan Buka Fail yang Tersembunyi !


Wah! Bolehkah buang VIRUS tanpa guna ANTIVIRUS ? Ramai tidak tahu perkara ini dan tidak sedar VIRUS semakin banyak di dalam komputer sendiri. Tidak tahu untuk mencari ANTIVIRUS yang paling baik untuk membuang VIRUS? Dengan langkah yang saya tunjuk ini, anda tidak perlukan ANTIVIRUS untuk membuangng VIRUS di komputer anda. Percayalah ! Anda tak perlu jadi begini untuk membuang VIRUS dalam komputer anda.


Langkah 1 : Buka Pendrive anda dan lihat file di dalamnya. Pada mata biasa memang anda tak nampak fail VIRUS dalam pendrive anda. Namun, sebenarnya mungkin ada VIRUS dalam pendrive anda. Kadang-kadang kita buka Hidden Files pun susah nak nampak VIRUS yang tersembunyi.

Langkah 2 : Pergi ke butang Start – Run dan Taip CMD untuk membuka Command Prompt.


Langkah 3 : Ini adalah Command Prompt anda.


Langkah 4 : Buka My Computer anda dan perhatikan Drive yang tertera untuk pendrive anda. Dalam kes ini, pendrive saya berada di [Drive I].


Langkah 5 : Masukkan Drive anda tadi di Command Prompt seperti ini.


Langkah 6 : Kemudian, taip [dir] dan tekan [Enter] untuk melihat fail di dalam pendrive.


Langkah 7 : Perhatikan File yang tertera dalam Command Prompt mesti sama dengan keadaan di dalam pendrive di Langkah 1. Hanya 1 Folder yang muncul di dalam pendrive ini dan tidak mempunyai sebarang fail yang lain.


Langkah 8 : Kemudian, untuk membuka fail yang tersembunyi di dalam pendrive ini, masukkan arahan seperti ini :
attrib -s -h *.* /s /d.
Cara Menulis : attrib [jarak] -s [jarak] -h [jarak] *.* [jarak] /s [jarak] /d


Langkah 9 : Buka kembali pendrive anda dan perhatikan 2 File yang tersembunyi telah dibuka dengan mudah. Dalam kes ini, fail ini adalah fail VIRUS di mana terdapat [autorun.inf] dan Folder yang sama tetapi dalam bentuk application iaitu [Test.exe]. Jangan terkejut, saya bukan buat Magik..:)
Tapi, inilah realiti yang kebanyakan orang tak sedar kehadiran virus ini. Ini contoh VIRUS yang terdapat di dalam pendrive ini. Ada juga VIRUS lain yang mungkin ada di pendrive anda. Jika anda perasan, ada fail lain dalam pendrive anda yang anda ragu-ragu kehadirannya, jangan panik..cuma ikut sahaja langkah saya selepas ini atau jika anda tidak pasti fail itu adalah VIRUS atau tidak, anda boleh hubungi saya di laman HUBUNGI SAYA.


Langkah 10 : Buka semula command prompt anda tadi dan taipkan [dir] sekali lagi. Perhatikan fail yang terdapat di dalam pendrive anda ini dan bandingkan dengan Langkah 7 tadi. Fail yang disenaraikan mesti sama yang anda lihat di dalam pendrive sebentar tadi.

Langkah 11 : Kemudian, cuma masukkan arahan [Delete] atau buang untuk membuang fail VIRUS ini dengan menulis seperti ini :
del [Nama Fail] /f .
Cara menulis : del [jarak] autorun.inf [jarak] /f
Contoh dalam pendrive ini saya buang fail [autorun.inf].




Langkah 12 : Dan akhir sekali anda lihat semula dalam pendrive anda. Fail [autorun.inf] telah dibuang secara automatik.


Anda juga boleh membuang fail VIRUS tadi secara manual di dalam pendrive anda setelah semua fail muncul. Kadang-kadang cara membuang secara automatik yang saya tunjukkan di atas tidak juga berkesan bergantung kepada kekuatan VIRUS itu. Sebagai contohnya, walaupun saya masukkan arahan membuang automatik di command prompt seperti di atas, tidak dapat juga membuang folder [Test.exe] yang terdapat di dalamnya. Jadi, untuk itu, saya terpaksa membuang secara manual dengan menekan [Delete] di keyboard. Sekurang-kurangnya, dengan teknik ini anda telah membuka fail yang tersembunyi di dalam pendrive tersebut dan senang untuk anda membuang VIRUS yang terdapat di dalamnya.

Nah, senang bukan ? Betulkan seperti apa yang saya cakap tadi, anda tidak perlukan ANTIVIRUS untuk membuang fail VIRUS tersebut. Anda juga boleh lakukan teknik ini di Drive yang lain seperti di [Local Disk C] dan [Local Disk D] anda.

Teknik ini juga boleh digunakan untuk membuka Fail yang tersembunyi di komputer anda. Jika anda baca artikel saya sebelum ini tentang Sembunyikan Folder Rahsia Anda, teknik ini juga dapat membuka semula Fail yang anda sembunyikan tanpa perlu buka di Hidden Menu…hehe. Biasala, orang cipta VIRUS, mesti ada penggodamnya. Jadi, saya sudah bagi tips untuk sembunyikan folder mesti ada cara membukanya dengan senang..hehe.

sumber : http://azizulazami.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 08:30 0 Komen Anda Di Sini
Share

PETUA CEGAH PANAU




PANAU MERUPAKAN SATU PENYAKIT YANG BERJANGKIT.IA MERUPAKAN TOMPOK TOMPOK PUTIH DI BAHAGIAN BADAN DAN MEMALUKAN PENGHIDAPNYA.

RAHSIA LENGKUAS:

untuk menghilangkannya, ambil beberapa daun lengkuas dan tumbuk, kemudian ambil airnya dan sapukan di tompok tompok panau. lakukan beberapa kali. perlu di ingat pengamal petua ini hendak lah menjauhi makanan yang diperbuat dari lengkuas.

KHASIAT DAUN KESUM:

daun kesum bukan saja enak dibuat campuran gulai asam pedas, malah ia juga dijadikan ubat panau. caranya dapatkan kira kira secekak daun kesum dan campurkan dengan sedikit minyak tanah. gosokkan dibahagian yang ditumbuhi panau sehingga ia nampak merah. lakukan pada setiap hari hingga panau itu hilang.

LENGKUAS DAN MINYAK TANAH:

campuran lengkuas dan minyak tanah baik untuk mengubati masalah panau. tenyehkan bahan ini ke tempat yang ditumbuhi panau sehingga terasa pedih. kemudian basuh dengan air bersih selama 15 atau 2 minit. insya-allah panau itu akan hilang. pantang larangnya. anda ditegah daripada memakan lengkuas selama setahun. sekiranya anda tidak mematuhinya, panau akan tumbuh dengan lebih banyak lagi di badan anda.


KHASIAT BUAH PINANG:

sekiranya anda payah untuk mendapatkan lengkuas, gantikan sahaja ia dengan buah pinang. car perawatannya ialah dengan menyapukan air perahannya ke bahagian badan yang di tumbuhi panau. buatlah berulang kali sehingga berhasil.

Friday, 29 July 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:14 2 Komen Anda Di Sini
Share

FACEBOOK : hack facebook dengan keylogger

Salam,
Tentu ramai yang ingin jadi hacker,sebenarnya untuk mencapai tahap itu anda perlulah belajar terlebih dahulu cara-cara untuk menjadi seorang HACKER.Sebelum korang nak jadi seorang hacker,korang kenalah tahu apa definisi hacker itu sendiri.Seorang rakan saya ada memberi penerangan apa makna hacker dan cracker didalam blog beliau.Sebelum aku buka rahsia tentang macam mana nak hack facebook dan sebagainya,korang kena tau definisi hacker terlebih dahulu! korang klik sini untuk tahu apa itu hacker dan cracker.
Hmm dah tahukan maksudnya?
Software yang aku maksudkan ini adalah dikenali sebagai “keylogger” fungsinya adalah untuk memantau segala aktivi dalam laptop/pc anda,kelebihan keylogger ini adalah seperti berikut

  • View activity log- jika korang nak memantau apa yang “orang luar” buat pada laptop/pc korang bolehlah klick pada menu tersebut,segala activiti akan dirakamkan dalam software ini.
  • View keystroke log- part ni paling best,segala password dan telah digunakan guna untuk masuk kehalaman web tertentu boleh dilihat dengan jelas jika anda menekan pada menu tersebut.
  • View screen log- Kegunaanya adalah untuk melihat segala website yang telah dilayari oleh pengguna laptop/pc korang boleh dilihat satu persatu.Jika mereka cuba mencuri maklumat/file korang,korang ada bukti kukuh untuk sekeh kepala nya,sebab menu ni siap dengan screenshort lagi,makna tak boleh lari he3..
PERINGATAN!!!
Aku guna software keylogger ni adalah untuk memantau pengguna laptop aku dan jika korang ada anak,korang bolehlah gunakan software ni,sebab jika anak/adik/sepupu/pekerja dan sesiapa sahaja yang korang kenali melayari website yang bukan-bukan,maka dia akan tertangkap he3…hahaha….smart kan!
Disini aku ada tunjukan rupa benda tu setelah di download dan di instal dalam laptop korang….sabar…sabar…sabar…jangan gopoh aku akan bagi link untuk download software tu diakhir tutorial ni.
  1. Setelah korang download software tersebut (telah di Zipkan)korang mestilah extract dulu file tersebut dengan cara klik kanan dan cari tulisan extrct file dan klik kat extract file.
  2. Bila sudah klik maka file tadi akan terpisah dari sarang dalam bentuk folder.
  3. Cari folder yang terpisah tadi dan klik untuk untuk install dan ikut arahan selanjutnya.
  4. Apabila sudah instal,korang kena masukan password korang(kali pertama) untuk membuka software yang sudah diinstall tadi.
Apabila sudah install software tersebut korang tak dapat tengok kerana tersorok,untuk membuat software tersebut muncul korang kena tekan ctrl  alt  shift  y serentak.apabila korang sudah tekan maka screen tersebut muncul dan korang masukan password korang mula-mula tadi.
Skrin kelihatan begini setelah korang masukan password.
Keylogger ChildSafe
So sekarang bila dah muncul,nampak tak bahagian ada tiga petak atas tu? disitulah korang nak tengok activiti/password/dan laman web yang telah dilayari oleh pengguna laptop korang!
Untuk sembunyikan screen terbabit setelah digunakan tekan “strat logging” sila tengok panel diatas,maka panel tersebut akan hilang.
Untuk munculkan panel semula ikut langkah tadi ctrl alt shift  y 
Selepas tu korang cuba login facebook korang lepas tu korang cuba software ni dan tengok segala password korang terakam hehehehe….
Ingat jangan salah guna software ni,aku tak bertangung jawab jika korang salah guna,aku guna untuk tujuan kebaikan sahaja.
Harap maklum.
                                                    DOWNLOAD SINI YER! 

SUMBER : http://mankuchai.com/

Wednesday, 27 July 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 22:18 1 Komen Anda Di Sini
Share

PETUA MENGATASI PENYAKIT BISUL




BISUL MERUPAKAN SATU PENYAKIT YANG TUMBUH DITEMPAT-TEMPAT SEPERTI BETIS, PEHA DAN LAIN LAIN ANGGOTA BADAN. BISUL YANG BESAR LEBIH MENYAKITKAN DAN MENGHALANG PENGERAKKAN SEHARIAN. INI AMAT MERUNGSINGKAN. SEKIRANYA ANDA MENGHADAPINYA, PETUA INI MAMPU MENGATASINYA.

KAPAS DAN CUKA:

sediakan sedikit cuka makan dan segumpal kapas bersih. celupkan kapas tersebut di dalam bekas cuka dan biarkan seketika supaya dapat meresap dengan sempurna. setelah itu sapukan disekeliling bisul. lakukan pada waktu malam. nescaya bisul yang membesar akan susut dan sembuh seperti biasa.

GETAH POKOK SAGU:

anda kenal pokok sagu? potong pada bahagian dahan dan ia akan mengeluarkan getah. sapukan disekeliling bisul anda dengan cermat dan rapi. kaedah ini dapat menghalang bisul dan mengatasi kesakitan.

KHASIAT DAUN KELEDEK:

dapatkan beberapa helai daun keledek. basuh sampai bersih dan tumbuk sehingga lumat. tampalkan di sekeliling kecuali di bahagian mata bisul. hasilnya, bisul akan pecah pada hari berikutnya.

RAHSIA DAUN SIRIH:

kunyahlah beberapa helai duan sirih. setelah lumat, tempelkan kunyahan (hampas) tadi ke mata bisul. lakukan beberapa kali sehari. anda dapati bisul akan memecah dengan sendirinya. bersihkan darah bisul dan nanah. setelah itu letakkan serbuk arang dan tempurung kelapa. bisul akan cepat sembuh dan tidak akan meninggalkan parut.

Posted by Perantau Sepi Nolove On 20:23 0 Komen Anda Di Sini
Share

Misteri Kewujudan John Titor Si Pengembara Zaman Bersama Mesin Masanya

Terasa macam x percaya je bila membacanya.. mesti korang semua tertanya tanya kan dari mana nolove membacanya..  clik kat sumber dibawah.. nanti anda akan mernerjah halaman baru.. disitulah nolove baca..



                                                                ( SUMBER )

Tuesday, 26 July 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:13 0 Komen Anda Di Sini
Share

Gaysec hack Nuffnang & Gengblogger



Motif dan Objektif
  • menegakkan keselamatan sesuatu laman web
  • tidak mahu malaysia menjadi salah satu mangsa 'dibuli' oleh pembuli siber
  • menyedarkan sesebuah pihak atau webmaster tentang keselamatan sesuatu sistem laman web atau sistem itu.
  • tidak mahu jika suatu hari nanti dunia siber di dalam malaysia ini lumpuh dan menjadi "medan permainan" oleh sesebuah pihak kerana kesilapan seseorang webmaster atau sistem admin itu sendiri. 
  • setiap webmaster di malaysia ini saling mengingati dan sentiasa berwaspada dengan tahap keselamatan laman web sendiri
  • tidak akan pernah merosakkan sesuatu sistem itu
Laman Yang Di Godam
 sumber :  1000-freedownload.blogspot.com


makin aktive la Gaysec nie.. x percaya? tgk sendiri klik kat info dibawah tu.. 


(info)

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:05 0 Komen Anda Di Sini
Share

Awas! Link Jahat Di Facebook

Google Pix
Pernahkah anda ter'KLIK' atau dengan sengajanya meng'KLIK' pautan-pautan di laman web atau video yang menggunakan imej-imej seksi berbaur seks ketika melayari laman sosial kegemaran seperti Facebook?  Kemudian apabila diklik tiada apa yang berlaku, sebaliknya secara automatik akaun FB anda pula menyebarkan link tersebut.  Sebenarnya tanpa disedari, anda telah diserang dengan aktiviti phishing.   
Phishing adalah cubaan untuk mendapatkan maklumat sensitif pengguna yang dimasukkan ke dalam komputer peribadi tanpa disedari.  Link-link ringkas itu dianggap berniat jahat kerana ia akan membawa pelayar Internet ke laman web yang berbeza seperti dipaparkan, manakala destinasi sebenar link tersebut disembunyikan daripada pengetahuan pelayar Internet. 
Kebanyakan link tersebut menggunakan paparan dan imej yang seksi bagi menarik pelayar Internet supaya mengklik link ringkas tersebut.  Terdapat dua jenis link yang sering dipapar dalam laman sosial atau sesawang seseorang itu.  Kedua-duanya bersifat mengelirukan dengan paparan wanita seksi atau berbentuk soalan kuiz tetapi berbeza tahap bahaya.  
Salah satunya adalah semata-mata bertujuan untuk pengiklanan sahaja. Ia dapat dikesan apabila arahan akhir yang diberi adalah memasukkan nombor telefon sebagai pengesahan.  Pautan itu dilakukan oleh syarikat-syarikat yang dianggap sebagai kreatif memanipulasi orang ramai supaya melawat laman web mereka.  Link sebegitu dikatakan tidak akan merosakkan atau mendatangkan bahaya kepada pengguna jika ditekan berbanding dengan jenis pautan yang lagi satu. 
Pautan kedua dianggap merbahaya kerana ia menyebabkan gangguan Adware walaupun masih menggunakan teknik yang sama sebagai tarikan.  Link tersebut boleh dikesan apabila setiap kali pelayar Internet menekan butang pautan untuk menonton video atau sebagainya tetapi, tiada apa yang berlaku.  Malah, dalam sesetengah pautan, ia mengkehendaki pengguna memuat naik perisian atau fail dengan alasan jika menonton video akan menjadi lebih cepat.
Serangan Adware sangat berbeza dengan virus, ia tidak akan memberi kesan kepada komputer atau telefon bimbit tetapi, berkemampuan mengumpul semua data yang pengguna masukkan.  Data-data seperti kata laluan untuk Log In laman sosial, kata kunci, nombor akaun bank yang lebih dikenali sebagai Cookies boleh dikumpul dan dihantar kepada individu yang mencipta link tersebut.
Pengguna dinasihat supaya berhati-hati dengan arahan memuat naik fail yang mempunyai nama domain .exe dan .bat kerana apabila sesuatu perisian secara tidak sengaja dipasang, pengambilan data menjadi lebih mudah.  Serangan Adware boleh dikesan apabila setiap kali laman web dibuka, amaran Pop-up akan muncul.  Sumber: Kosmo

Posted by Perantau Sepi Nolove On 02:36 0 Komen Anda Di Sini
Share

AKAD NIKAH

NAK KAWEN? JOM TENGOK VIDEO NIE.. hihihi


p/s : jangan jadi macam tu dah la.. hha hha hha..  cer komen sikit

Posted by Perantau Sepi Nolove On 01:25 0 Komen Anda Di Sini
Share

MASALAH HARIAN BAYI

 Puan Izann Mat Zain dengan Baby beliau  kita ambil sebagai ikon kita.. Dan terima kasih jugak kepada beliau kerana sudi menjadi icon untuk petua kali ini..


HARGA SESEORANG ANAK KURNIA ALLAH s.w.t TIDAK DAPAT DINILAI DENGAN WANG RINGGIT MAHUPUN HARTA BENDA. MEMELIHARA SEORANG BAYI MEMERLUKAN KETABAHAN SERTA KESABARAN. TAWA DAN NANGIS TIDAK MENETU BOLEH MERUNSINGKAN ORANG TUANYA. PETUA INI DIHARAP DAPAT MENGATASI SEDIKIT SEBANYAK MASALAH TERSEBUT.

DEMAM KUNING:

cuba jemurkan bayi dibawah sinaran matahari pagi. seelok eloknya beri bayi minum terlebih dahulu. biarkan kira kira 30 minit. lakukan selama 2 hingga 3 hari atau pun sehingga warna kuning di tubuh bayi hilang. pasti berkesan..

p/s : jangan jemurkan bayi anda bersendirian. anda harus berada disamping bayi anda.

POKOK DUKUNG ANAK DAUN BELIMBING:

selain daripada petua di atas, petua ini juga mujarab untuk merawat demam kuning. dapatkan secekak pokok dukung anak dan daun belimbing. rebuskan kedua duanya didalam satu bekas. jadikan air rebusan ini sebagai air mandian bayi. lakukan sebanyak 2 kali dalam sehari iaitu pada waktu petang dan malam. insya-allah demam kuning yang menyerang bayi akan beransur dan bayi akan pulih seperti sedia kala.

MENANGGALKAN PUSAT BAYI:

dalam masalah ini, cuba dapatkan kain kasa (kain putih yang jarang). ambil sedikit abu dapur dan taburkan sedikit ke atas pusat bayi. bungkuskan tali pusat bayi dengan kain kasa tadi. pasti, tali pusat bayi senang dan cepat tanggal.

MATA BAYI BERTAHI:

petuanya mudah sahaja, dengan menitiskan air susu ibu ke dalam mata bayi. lakukan beberapa kali dalam sehari untuk beberapa hari. perlu diingatkan ibu ibu hendaklah berhenti memakan jamu semasa melakukan petua ini. mata bayi akan sembuh dalam jangka waktu yang singkat.

DAUN NONA UBAT SAWAN:

sawan boleh menyebabkan kematian bayi dan kanak kanak. untuk meredakannya, dapatkan 10 helai daun nona, ramaskannya didalam semangkuk air bersih. jadikan air ini sebagai air jeluman keseluruh kepala anak anda terutama ketika suhu panas badannya meningkat. amalkan cara ini. jangan jemu sehingga penyakit sawan anak anda reda dan pulih seperti sedia kala.

SAKIT PERUT:

sekiranya sakit perut menyerang anak anda, cubalah merehatkannya dengan memberi minum ssegelas air susu biarkan anak atau bayi anda berehat untuk seketika. langkah ini bertujuan untuk menentukan apakah makanan yang dimakan beracun atau tidak sesuai. kalau makanan itu tidak sesuai untuk bayi atau anak anda, ia akan muntah. dan cara itu boleh melegakan sakit perut. dan setelah itu berilah bayi anda minum dan makanan untuk mendapatkan tenga.

MENGURANGKAN SELSEMA:

selsema menyebabkan bayi meragam sepanjang masa. mula mula sekali bersihkan hidung atau lapkan dengan menggunakan tuala bersih. sediakan kunyit yang cukup tua. bagi mendapatkan air kunyit, anda boleh menumbuk atau pun mengisarnya. sapukan air kunyit tersebut kebahagian hidung hingga ke mulut. langkah ini berkesan sekali kerana bayi akan bernafas dengan lebih selesa 10 minit kemudian.

GANGGUAN CACING KERAWIT:

ramai yang tidak tahu bahawa pucuk dan bunga pokok ubi gajah boleh dijadikan ubat cacing kerawit. bentuk pokoknya rendang, memang sesuai di jadikan tempat berteduh. cara menyediakan memang mudah. rebus pokok dan bunganya. jadikannya ulam semasa makan nasi. rasa pahit pucuk ubi gajah boleh mencegah dari serangan cacing kerawit.

MASALAH BAYI KEMBUNG PERUT:

kembung perut sering menyerang bayi. dalam masalah ini, ibu ibu di tegah dari menyapu minyak angin ke perut bayi. rasa yang panas akan melecurkan kulit bayi yang nipis. untuk melegakan penderitaan cubalah petua ini. dapatkan beberapa helai daun sirih dan layukan di atas api. setelah itu tuamkan di atas perut bayi, kemudian dibalut. hasilnya, bayi lebih selesa dan tidak kembung lagi.

SIRIH DAN GAMBIR:

anda boleh juga melakukan petua ini bagi mengatasi masalah kembung perut. daun sirih dan gambir di hancurkan terlebih dahulu. setelah itu sapukan adunan ini di atas permukaan perut bayi dan balut. hasilnya bayi merasa lega dan selesa.

KANAK KANAK KENCING MALAM:

kencing malam sering terjadi kepada anak anak. walaupun usianya meningkat remaja, namun tabiat kencing malam tetap berlaku. bagi anak anak puan yang mengalami masalah ini, cuba dapatkan putik kelapa. asahkan di belakang pasu. ambil airnya dan sapukan ke ari ari anak puan. insya-allah anak-anak puan tidak kencing malam lagi.

Monday, 25 July 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 21:34 0 Komen Anda Di Sini
Share

Manusia Manusia

assalamualaikum ... salam sejahtera untuk semua pembace setia

banyak punya bagus perangai manusia nih .. main bunuh-bunuh je .. orang tua kandung sendiri pon tergamak nak bunuh .. haishhhhh ini ape jenis seth than dah masok dalam tubuh dah .. huhuhu 

MIAMI: Seorang remaja berusia 17 tahun secara kejam dan tanpa belas ihsan membunuh ibu bapanya sebelum mengadakan parti, sedangkan mayat orang tuanya masih berada di dalam bilik tidur kediaman itu, kata polis, semalam.

Tyler Hadley dari Port St Lucie, Florida, didakwa membelasah ibunya, Mary Jo, seorang guru dan bapa, Blake hingga mati dengan tukul besi yang ditemui berhampiran mayat kedua-duanya.

Remaja itu dikatakan membunuh ibu bapanya sebelum menganjurkan parti untuk 40 hingga 60 tetamu malam Ahad lalu selepas menghantar undangan di laman Facebook.Parti itu bermula kira-kira jam 9 malam dan berlanjutan hingga jam 3 pagi. Polis tiba di kediaman ala ladang itu keesokannya selepas mendapat maklumat. Menurut polis, Hadley kelihatan gugup dan cemas dan terdapat tin bir berserakan di luar kediamannya.

Pada awalnya, dia memberitahu polis ibu bapanya berada di luar bandar. Polis kemudian menemui mayat ibu dan bapa remaja berkenaan di dalam bilik tidur utama di mana pintunya berkunci. Motif pembunuhan itu belum dapat dipastikan tetapi seorang penduduk berkata, dia mendengar ibu bapa Hadley enggan membenarkan remaja itu mengadakan parti.

apa salah orang tua tu sampai mesti kena bunuh eh ????? huhuhu

sumber : http://www.penulissenja.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 21:29 0 Komen Anda Di Sini
Share

Bunuh Anak Sendiri Kerana Anak Mengacau Mama Main Games Di Facebook

assalamualaikum .. salam sejahtera untuk semua pembace setia.

muahahahaa ape la orang tua macam ni .. bongok betul .. gara-gara games dekat facebook je anak sendiri pon dibunuh .. ape daa

SEOrang ibu yang bernama alexandra v tobias berasal dari jakconville,florida .. alexandra v tobias sanggup membunuh anaknya sendiri kerana sang anak mengacau alexandra v tobias ketika main game facebook iaitu farmville.

ceritanya sang ibu alexandra v tobias dylan lee kerana merasa bayi dylan lee menangis alexandra v tobias merasa terganggu kerana alexandra v tobias sedang sangat asyik main game farmville

berapa kali alexandra v tobias cuba menangkan tapi tak bole jugak .. akhirnya alexandra v tobias membunuh bayi dylan lee dengan kejam .

atas perbuatannya itu .. alexandra v tobias dipenjara selama 50 tahun penjara . 

sumber : http://www.penulissenja.com/

manusia ke binatang nih ??? tak ada perasaan sungguh .. gara-gara games sahaja sampai bunuh darah daging sendiri .. dunia dunia

Posted by Perantau Sepi Nolove On 17:31 0 Komen Anda Di Sini
Share

PIDATO KECIL

JOM TENGOK VIDEO NIE.. LIHAT LAH BETAPA BIJAKNYA SEORANG PIDATO KECIK NIE..

video

Sesama lah kita berfikir sekejap..

Posted by Perantau Sepi Nolove On 05:15 0 Komen Anda Di Sini
Share

WANITA BERTUDUNG VS WANITA TAK BERTUDUNG

WANITA BERTUDUNG VS WANITA TAK BERTUDUNG merupakan isu yang sering diperkatakan.. Bukan niat aku nk menyinggung sape2.. Tapi renung2kan lah yerr.. Yang pasti, Menarik perbualan mereka nih kan??? Kikikikikiki... Layannn...


Yang tak pakai tudung tuu jangan berkecik ati ok... Masing2 ada hak masing2 dan ada haluan masing2.. So?? Kita tiada hak untuk menghukum.. Hanya Allah yang tentukan..


Ingat tak kisah seorang wanita kafir bagi anjing minum?? Tapi masuk syurga jugak kan?? Perbualan di atas hanya sekadar renungan yang harus dikongsi bersama..


SUMBER : KAKIFACEBOOK.COM


P/S : Apa pendapat korang??


NAK BACA PASAL KISAH BERTUDUNG YANG HOT?

(open new tab lerr...)


Sunday, 24 July 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 11:12 1 Komen Anda Di Sini
Share

LAJU DAN LAJU LAGI

aku nak kongsi sedikit rahsia kena internet aku bertambah laju lagi.. sampai Habis Limit tapi aku tak tahu la ape akibatnya.. korang tengok video nie dan faham la k.. bukak video nie dulu  system.ini selepas tu korang tgk.. dan jangan lupa clik dekat bawah video tu.. dekat show more bukak dan baca k.. yang last sekali.. lepas tu tukar dns korang dengan yg nie  primary dns:  208.67.222.222 dan yang nie pulak dekat secondary dns: 208.67.220.220 .. lepas tu korang pergi dekat network korang tukar yang semua yang paling tinggi.. simpan dan tengok mcm mane kelajuan internet korang.. power seeyyy.. selamat mencuba..


p/s : sorry ya topic nie terlalu ringkas.. jikalau ada yg x faham, bagi tahu nolove.. nanti nolove kasi bikin yg boleh korang faham..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular