PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Saturday, 13 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 23:04 1 Komen Anda Di Sini
Share

Download 70 Koleksi Lagu Raya Aidilfitri MP3 Mediafire








Kurang sebulan dari sekarang, seluruh umat Islam bakal menyambut Hari Raya Aidilfitri pada 31/8/2011 nanti. Apa yang pasti, semua orang sedang sibuk membuat pelbagai persiapan sempena menyambut hari yang penuh bahagia pada awal bulan Syawal nanti.
Sempena menyambut bulan Syawal tidak lama lagi, tidak sah jika lagu raya tidak kedengaran dimana saja seperti radio, televisyen, kedai-kedai atau dimana saja. Bagi yang masih tercari-cari koleksi lagu raya lama sejak zaman P. Ramlee dan Saloma, anda boleh download lagu raya secara percuma disini. Terdapat kesemua 70 koleksi lagu raya Aidilfitri yang telah diupload ke mediafire.
Cara untuk mendownload mp3 raya:
  1. Klik pada tajuk lagu dibawah.
  2. Anda akan dibawa ke halaman adf.ly > tunggu sehingga tertera SKIP AD pada halaman tersebut.
  3. Anda akan masuk ke ruangan download mediafire.
  4. Klik pada Click here to start download from MediaFire.. untuk memulakan proses download.
Pilih mana-mana lagu yang anda suka dan klik untuk download percuma:
p/s: Anda dibenarkan copy dan sebarkan entry ini di blog anda dengan mengekalkan link asal ke entry ini. Jika terdapat link yang tidak berfungsi, sila tinggalkan komen ok. Selamat mendownload dan selamat berpuasa.

tq for wowberita.com

Posted by Perantau Sepi Nolove On 01:47 2 Komen Anda Di Sini
Share

mempercepatkan Internet Connection

Salam...


Internet Connection anda perlahan? Perlahan macam siput? Website atau blog yang anda lawati terlalu lama atau lambat untuk loading? Aku juga mengalami masalah yang sama terutamanya apabila limit broadband aku sudah menghampiri paras hidung...Seringkali pula kita menyalahkan para blogger yang meletakkan terlalu banyak widget di blog mereka sebagai punca mengapa page loading terlalu perlahan. Walhal, mungkin ianya bepunca daripada Internet Connection komputer kita sendiri yang terlalu perlahan...


Telah banyak website yang aku lawati untuk mencari alternatif lain mempercepatkan Internet Connection tanpa mendownload dan menggunakan software tertentu.

Entah bagaimana, aku ditemukan dengan satu website yang memberikan tutorial simple bagaimana untuk mempercepatkan Internet Connection tanpa perlu menggunakan sebarang software.

Aku telah mencubanya dan aku akui kepantasan Internet Connection aku bertambah lebih kurang 20% ke 30% dari kebiasaannya.

Caranya amat mudah, cuma copy kod berikut ke dalam notepad..







REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesT cpipParameters]
“SackOpts”=dword:00000001
“TcpWindowSize”=dword:0005ae4c
“Tcp1323Opts”=dword:00000003
“DefaultTTL”=dword:00000040
“EnablePMTUBHDetect”=dword:00000000
“EnablePMTUDiscovery”dword:00000001
“GlobalMaxTcpWindowSize”=dword:0005ae4c


Kemudiannya, save file tersebut sebagai cepat.reg

Retrieve atau cari kembali file tersebut dan double click untuk mengaktifkannya dan accept kesemua warnings. Anda akan dapati bahawa Internet Connection komputer anda akan lebih pantas berbanding biasa.

Aku ingin memberi merit dan mengucapkan terima kasih kepada website yang memberikan tutorial ini tetapi aku tidak berjumpa kembali website yang aku telah lawati secara tidak sengaja itu.

Selamat mencuba.




Sekian.

Posted by Perantau Sepi Nolove On 00:55 2 Komen Anda Di Sini
Share

Tips Melajukan Surfing Menggunakan Mozilla Firefox

Kepada pengguna Streamyx… kelajuan boleh mencecah 5 kali bila surfing dan telah terbukti…
1. Buka Firefox anda, dan taip kat address tu —-> about:config
2. Right click kat mana2 pastu select New -> Integer …… dan paste skrip berikut ———–> nglayout.initialpaint.delay ………….. pastu set 300
kalau tidak berpuas hati dgn 300.. boleh disetkan kepada —–> 0
kalau masih tidak suka dgn kelajuannya… cuba yg ini pula, type skali lagi —-> about:config
1. tengok config tu dan scroll down sampai jumpa skrip tersebut
network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests
2. double click kat situ utk tukar false tu kepada true, contohnya -
network.http.pipelining – true
network.http.proxy.pipelining – true
network.http.pipelining.maxrequests - 30 (sekali request 30 mai)
3. pastu type skali lg —–> about:config dan select New -> Integer dan paste skrip tersebut —>
nglayout.initialpaint.delay
set kepada 0
dan kita restart firefox (tutup dan buka semula)
kita boleh test… sepatutnya akan melajukan 2 hingga 3 kali lebih laju daripada biasa.. Selamat Mencuba kata tok .. timakasih tok!- Credit to Tok_Aslim.

Wednesday, 10 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 20:41 2 Komen Anda Di Sini
Share

Facebook Bakal Di Jatuhkan Oleh Anonymous Pada 5 November



ASSALAMUALAIKUM peminat setia nolove.. nolove ada dgr berita tentang ANONYMOUS nak melancarkan serangan ke atas facebook pada 5 November.. di bawah nie video yang dikirim kan dari ANONYMOUS..





    Operation Facebook
    DATE: November 5, 2011.
    TARGET: https://facebook.com
    Press:
    Twitter : https://twitter.com/OP_Facebook
    http://piratepad.net/YCPcpwrl09
    Irc.Anonops.Li #OpFaceBook
    Message:
    Attention citizens of the world,
    We wish to get your attention, hoping you heed the warnings as follows:
    Your medium of communication you all so dearly adore will be destroyed. If you are a willing hacktivist or a guy who just wants to protect the freedom of information then join the cause and kill facebook for the sake of your own privacy.
    Facebook has been selling information to government agencies and giving clandestine access to information security firms so that they can spy on people from all around the world. Some of these so-called whitehat infosec firms are working for authoritarian governments, such as those of Egypt and Syria.
    Everything you do on Facebook stays on Facebook regardless of your “privacy” settings, and deleting your account is impossible, even if you “delete” your account, all your personal info stays on Facebook and can be recovered at any time. Changing the privacy settings to make your Facebook account more “private” is also a delusion. Facebook knows more about you than your family.
    http://www.physorg.com/news170614271.html
    http://itgrunts.com/2010/10/07/facebook-steals-numbers-and-data-from-your-iphone/
    You cannot hide from the reality in which you, the people of the internet, live in. Facebook is the opposite of the Antisec cause. You are not safe from them nor from any government. One day you will look back on this and realise what we have done here is right, you will thank the rulers of the internet, we are not harming you but saving you.
    The riots are underway. It is not a battle over the future of privacy and publicity. It is a battle for choice and informed consent. It’s unfolding because people are being raped, tickled, molested, and confused into doing things where they don’t understand the consequences. Facebook keeps saying that it gives users choices, but that is completely false. It gives users the illusion of and hides the details away from them “for their own good” while they then make millions off of you. When a service is “free,” it really means they’re making money off of you and your information.
    Think for a while and prepare for a day that will go down in history. November 5 2011, #opfacebook . Engaged.
    This is our world now. We exist without nationality, without religious bias. We have the right to not be surveilled, not be stalked, and not be used for profit. We have the right to not live as slaves.
    We are anonymous
    We are legion
    We do not forgive
    We do not forget
    Expect us

Apa yang akan terjadi?.. mari kita tunggu dan lihat… apekah reaksi Mark?..


haha… nolove tidak menyokong jika facebook dijatuh kan.. dan juga tidak meyokong facebook ataupun sebagainya… tapi berdasarkan keterangan yang diberikan oleh pihak Anonymous, mereka menganggap facebook sebagai SPY kepada kerajaan dengan menjual identiti penggunanya.. Selain itu sebarang aktiviti anda di facebook akan diperhatikan sungguh pun jika anda DELETE akaun anda.. tidak bermaksud and betul2 buang informasi anda.. akaun yang di ‘DELETE’ masih berada di dalam genggaman facebook lagi.

Tahukah anda.. beberapa kajian telah dijalan kan bahawasanya facebook dapat mengenali anda lebih dari keluarga anda sendiri!!… nampak tak?.. berdasarkan informasi yang kita letak di facebook kadang kala keluarga sendiri tidak tahu.. oleh itu facebook lagi tau dari keluarga terdekat kita sendiri.. anda boleh baca di disini

Selain itu, Facebook boleh mencuri no. telefon anda dan data dari pengguna iphone.. huhu.. tu sangat2 lah merbahaya.. baca disini



Bagi pengguna facebook.. anda ada perasan tidak mengenai ini?… kalau anda sudah agree.. maka tiada jalan balik.. semua data anda akan disimpan oleh facebook dan jika anda delete akaun anda.. tidak bermaksud semua data anda juga akan didelete.. fikirkanlah.. :-)

Tuesday, 9 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 23:01 1 Komen Anda Di Sini
Share

Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Mengamuk




Jaga kau babi setan Gaysec. Ini penerangan yang terakhir dari makcik tentang hal ini. Lepas ni makcik tak akan layan bende merepek ni dan blog makcik akan terus mengganas lagi dan SKMM tidak akan menghentikan makcik!! Aktiviti makcik di internet tidak pernah mengancam keselamatan dan tidak pernah mengganggu kedamaian mana-mana pihak. Makcik hanya bersuara dan ini hak asasi kemanusiaan makcik untuk kata apa yang makcik suka.

Untuk kali yang terakhir: Makcik tiada hubungan kait dengan minah Arlene Tan ni. Lagi pun, kami mempunyai banyak perselisihan fahaman dahulu antara perbincangan-perbincangan tahun lepas. Jadi, makcik jarang berinteraksi dengan minah nie dan makcik tidak kenal siapa minah ni dan tidak pernah jumpa dia pun. Perbincangan itu tidak dapat di kembalikan kerana akaun Facebook makcik yang lama sudah kene report oleh babi-babi penjihad pengikut babi Muhammad sebab makcik menuntut jalang betina jahanam Ustazah Siti Norbahyah meminta maaf atas ceramah die yang amat biadap melibatkan pengharaman Hari Valentine's oleh JAIS dan makcik mencabar ustazah pengecut mulut ***** ini berdebat dengan makcik di kaca TV. Kaki2 jihad di internet menyerang dan report profile Facebook makcik sampai hilang. Oleh itu semua komen-komen yang makcik buat di kumpulan2 di laman Facebook hilang atau kelihatan sebagai "Post deleted".

Makcik langsung tidak rasa bersalah atau menyesal - tetapi makcik rasa babi Gaysec ini adalah setan yang paling kurang hajar membuat dosa berat di bulan Ramadan. Perkara ini memang amat **** dan kepada pihak yang mengugut supaya makcik minta maaf kepada Arlene Tan - kepala hotak kau lah! Perbuatan babi pondan Gaysec ini sangatlah jijik, serta pengikut2 mereka yang mengancam keselamatan Arlene, yang tidak ada sebarang kaitan dengan makcik langsung!! Ini salah mereka yang bertanggungjawab atas pendedahan maklumat sulit Arlene, bukan salah makcik!! makcik tidak mendedahkan nombor kad pengenalan Arlene, nomber telefon die, atau alamat rumah die. Gaysec dan pengikut mereka buat jadah setan nie sampai mengancam keselamatan Arlene!!

Korang memang dapat orang yang salah!! FAIL!! SUNGGUH FAIL!! Betina Arlene ini bukan murtad, bahalol!! Dia sendiri mengaku dia bukan murtad dan bangga sebagai seorang Muslimah yang sejati. Walaubagaimanapun, mengikut pandangan ulamak warak2, makcik boleh kategorikan pandangan Arlene terhadap kepercayaannya sebagai umat Islam ialah pandangan yang munafik sebab konsep liberal Islam telah dibangkang oleh ulamak2 di fakulti2 pengajian Islam di univerisiti2 di Malaysia (nanti makcik kongsikan satu penulisan tesis pasal konsep lahanat munafik liberal Islam yang ditinggi-tinggikan oleh para2 munafik yang sekepala dengan Arlene seperti Marina Mahathir dari Sisters in Islam). Babi-babi JAKIM, PAS, PUKIDA memang bengang dengan golongan umat Islam yang berfikiran cam nie kerana mereka berpegang kepada idologi Islam sebenar mengikut alsunnah dan pemerintahan politik Islam zaman babi Muhammad dan konco khalifah-khalifahnya.

Sejurusnya, Arlene sendiri membangkang terang-terangan terhadap inisiatif kumpulan yang makcik dan para2 murtadin tubuhkan untuk golongan murtad yang terperangkap dalam Islam di Malaysia untuk bersosial dan berkenalan antara satu sama lain. Arlene pernah membuat statement yang keras bahawa golongan murtad tiada hak untuk wujud, sebaliknya patut ikut jejaknya yakni, memeluk konsep Islam liberal dan bangga mengamalkan elemen-elemen yang memberi seseorang itu identitinya sebagai seorang umat Islam - konsep yang makcik bangkang sama sekali kerana ini bercanggah dengan nilai-nilai kepercayaan makcik, yakni kebebasan individu untuk memilih agama, kepercayaan, budaya, cara hidup, identiti sendiri tidak kira dari jubo agama/bangsa/kaum mana seseorang itu dilahirkan - hak ini tidak terkecuali daripada hak individu untuk juga menolak sebahagian atau seluruh elemen-elemen agama/kaum/bangsa tanpa paksaan. Tambahannya, makcik juga memperjuangkan hak kebebasan bersuara yang semakin terancam sejak kebelakangan ini di mana pembontot babi 1Nazi Najib Razak mengingkar janjinya bahawa internet tidak akan ditapis. Tetapi badan gomen lahanat cakap tak serupa bikin SKMM main bontot ngan Najib dan telah sekat blog makcik berulang-ulang kali!!

Oleh itu, siap lah babi setan stalker-stalker amateur pondan Gaysec. Makcik tahu korang dah nak berundur diri. Kene study untuk SPM Trial konon. Polis akan cari korang. Bersedialah untuk bertemu pentas dunia dengan kelahanatan dan kebabian kamu itu!!

Apa yang korang buat itu adalah jenayah berat yang mengancam keselamatan individu dan masyarakat!! Ini fitnah yang sangat besar dan perbuatan yang amat keterlaulan dan keji!!

Perbuatan babi lahanat Gaysec pondan peliwat yang tidak sedar diri ini tidak akan menghentikan aktiviti-aktivi dakwah makcik dalam Internet. Malah, perbuatan ini memudaratkan keselamatan orang lain dan ini bukan salah makcik! Allah swt babi nazak lahanat. Allahuakbar!!!


https://plus.google.com/113149279261059050397/posts/gvddVufYPZz

Monday, 8 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 22:56 2 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Hack Masa Cybercafe !!




Assalamualaikum..
Cara untuk hack CC main tanpa had masa ni bukan la susah sangat. Tidak semua CC boleh buat hack ini kerana bukan semua CC pakai software yang sama.Hanya 80% cc saja boleh guna cara dibawah . Keh3..Ok tanpa buang masa kita ke langkah2 hack cybercafe:)

Step 1.Korang buka command prompt (start>run>cmd)
Step 2.Pastu dah buka cmd korang taip cd\windows
Step 3.Pastu taip Regedit
Step 4.Oke Sekarang korang pergi cari 
HKEY_CURRENT_USER>Appevents>software>classes>microsoft>windows>current

version>internet settings>policies>system
Step 5. Korang cari Disable Task manager rightclick on kan scroll bawah pastu bagi value dia 0
Step 6.Pastu korang open task manager  (CTRL+ALT+DELETE)
Step 7. Korang disable Internet cafe Timer.

Settle.. Korang bleh try..


Cara Ke 2

Korang boleh juga hack pakai software contohnya GVR.. korang download kat
link Admin bagi.



Download

Step 1. Lepas korang dah download korang extract dan install( xyah runsing ringan je software ni keh3.. )

Step 2.Pergi kat tool>kill all process ...


Step 3.Pastu da ikut step 2 korang pergi semula di tool>registry repair  (tunggu sampai habis repair)


pastu tutup.. Mudah kan?? :)



Selamat mencuba.. !
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:51 1 Komen Anda Di Sini
Share

HOT #OpsRamadhan GaySec


Assalammualaikum saudara/saudari sekelian.. dekat sini aku nak inform pasal dalang group murtad dan juga blog yg menghina nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W.

pendedahan ini dibuat oleh team hacker iaitu GaySec sempena operasi mereka yg dikenali sebagai #OpsRamadhan. untuk maklumat lanjut boleh pergi ke laman fanpage gaysec ataupun www.gaysec.net.

INFO YANG DIPEROLEHI:
Ic nya: 850626-14-6572
No. Tel: 012-9103626
Nama Penuh: Nor Arlene Tan Binti Khalid
Nama samaran yg digunakan: Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara
Belajar di : UUM

ini bukti kurang ajar nya wanita nie:
https://makcikhajjahsittalwuza​ra.wordpress.com/

dan dia juga telah createkan 1 group untuk para murtad singapura dan juga malaysia berkumpul(kononnya ingin memberikan sokongan moral untuk para-para murtad):
http://www.facebook.com/groups​/117676498244829/

pembongkaran yg dibuat oleh pihak Gaysec(sila baca):
http://www.scribd.com/doc/6179​9442/Hajjah-Sitt-Al-wuzara2

sebar-sebarkan kepada semua. elakkan dari si murtad ini terus memurtadkan org islam di Malaysia ini.
 

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:13 2 Komen Anda Di Sini
Share

Buat Windows Vista Boot Laju



Assalamualaikum..
Haa..ramai yang tanya kan cara untuk boot vista laju.. ni serba sedikit nak lajukan boot window vista korang.. so ikut ja step dibawah.


Step 1. Start>run>regedit


Step 2. Ikut seperti dibawah

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters 

Step 3. pastu korang tengok belah kanan double klik EnablePrefetcher pastu korang setkan pada 0.

Step 4. korang cari key ni plak 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management

Step 5. cari key nama ClearPageFileAtShutdown ..(kalau xde korang buat key baru right klik pastu pilih REG_DWORD bagi nama ClearPageFileAtShutdown setkan pada 0.

Step 6.Cari key ni plak pstu modify WaitToKillServiceTimeout jadikan 1000

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control

Note: WaitToKillServiceTimeout<---- jangan korang pepandai buat 0.. nanti ade plak data korang yang disave lepas restart tiba2 hilang.. hehe..

tu jela setakat ni.. Nanti klu lembab gak Admin updated lagi.. amalas nak menaip.. keh3.. :)
Selamat mencuba Dan Selamat berpuasa 
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:11 0 Komen Anda Di Sini
Share

Bersihkan Ram Anda



Assalamualaikum..
Maybe ramai yang mengalami masalah seperti Admin dimana komputer kamu menjadi hang
semasa membuat kerja tidak kira la assigment atau lain2.. So pada kali ini Admin akan share dengan korang serba sedikit cara untuk mengurangkan hang komputer korang. 
buka notepad pastu pastu perkataan dibawah ini

FreeMem=Space(64000000)

pastu save dengan nama hackpensil.vbs  atau dengan nama apa2 sekalipon asalkan ada .vbs dibelakangnya... keh3.. korang test la kalau sangkut gak tukar besar sikit contoh nya

FreeMem=Space(128000000) 


Selamat mencuba... Cheer   
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:08 0 Komen Anda Di Sini
Share

Mozilla firefox trick



A'kum..
Sebelum Admin mulakan pada hari ini admin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadan kepada semua umat islam sama ada di dalam atau di luar negara. pada kali ini Admin akan kongsi trick untuk mozilla firefox .
Korang just try n then korang akan tau apa hasil nya..

copy kod kod dibawah dan paste pada url korang.pilih mana korang mahu.

chrome://global/content/alerts/alert.xul
Firefox akan akan keluar popop pada address bar setip sudut
chrome://browser/content/browser.xul
ia akan buka semua tab pada tab yang ada
chrome://browser/content/preferences/preferences.xul
buka option
chrome://browser/content/bookmarks/bookmarksPanel.xul
url ini akan buka bookmark manager firefox
chrome://browser/content/history/history-panel.xul
buka history tab
chrome://browser/content/preferences/cookies.xul
akan buka cookies yang ada pada firefox korang
chrome://browser/content/preferences/sanitize.xul
url dibawah untuk padam private data
chrome://mozapps/content/extensions/extensions.xul?type=extensions
buka addon dan korang leh manage..
chrome://browser/content/aboutDialog.xul

oraite serba sedikit penjelasan dari Admin.. kalau nak tahu lebih lanjut korang boleh try sendiri.

sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:06 0 Komen Anda Di Sini
Share

Download Rapidshare Tanpa Limit



Assalamualaikum..
Admin akan kongsi trik mudah untuk menyenangkan korang download di Rapidshare
tanpa perlu menunggu 150 mnt .. :) caranya korang just pergi ke 
http://anonymouse.org/anonwww.html  dan paste kan link yang korang nak download
tu di laman web  http://anonymouse.org/anonwww.html. settle selamat mencuba ... 
 sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:04 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Untuk Mencari / Download Mp3 Paling mudah



Assalamualaikum...
Admin kongsikan cara untuk download mana2 mp3 dengan mudah pada korang dengan hanya
menggunakan trik google ini.. Mai try :)

Step 1. Korang just masukkan kod dibawah pada search google.

intitle:index.of "mp3" +"Nama lagu" -htm -html -php -asp "Last Modified" 

Korang just tukarkan nama lagu tu kepada lagu yang korang nak cari.
contoh seperti dibawah:


intitle:index.of "mp3" +"kuch kuch hota hai" -htm -html -php -asp "Last Modified"
mudah ja.. korang boleh try sendiri..  selamat mencuba.. :)
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:02 0 Komen Anda Di Sini
Share

Hack Yahoo Messengger Multi Login



Assalamualaikum..
Haa.. best kan bile ade 2 yahoo messenger running dalam 1 masa.. Mayb korang mempunyai 
banyak id yahoo messenger so susah la korang untuk online 2 id dalam 1 masa dengan 
menggunakan 1 komputer kan?? :) Sini ade penyelesaian nya.. korang boleh buat multi login..
ikut step dibawah.

Step 1.
HKEY_CURRENT_ USER\Software\yahoo\ pager\Test. then korang tukar value pada plural seperti dibawah
"Plural"=dword: 00000001
jangan lupa korang restart.. cheer :)
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 04:00 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Lajukan Adobe Reader Selaju Notepad





Korang menyampah tak kalau buka Adobe Reader lembab cam siput.. Mesti korang angin kan.? hehe..So pada kali ini Admin akan kongso dengan korang cara untuk buat Adobe Reader korang laju buka macam notepad. kah3.. xcaya?? mai try..


Step 1 . Korang pergi ke tempat folder korang install contoh
 (C:\program file>adobe>acrobat>reader>..... dan lain2.>


Step 2. Korang cut fail dalam  folder "plugin" dan paste ke dalam "optional" directories(ingt cut bukan copy kah3..)


Step 3. Pastikan tutup Adobe kalau tidak korang tidak boleh cut fail tersebut.


Step 5. Sekarang korang open adobe dan rasakan seperti korang buka notepad.. :)


Apa2 masalah korang boleh tinggalkan komen k.

Selamat mencuba..
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:55 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Untuk Convert Youtube kepada Mp3 Tanpa Software




Assalamualaikum.. 
Pada kali ini Admin akan berkongsi dengan korang cara untukconvert video dari mana2 site 
menjadi mp3.. korang percaya atau tidak korang try sendiri kah3... Link 
dibawah k.



Korang masukkan link video mana ko nk convert ja.. pastu download..Mudah kan??
Selamat mencuba.. :)
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:50 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara melajukan Utorrent 4x ganda

Hari ini Admin akan kongsi dengan korang cara untuk melajukan utorrent korang. 
kepada penggiat torrent mesti korang nak tahu cara ni :)

Step 1. pergi ke utorrent korang tekan option>preference

Pastu korang ikut gambar je la ye.. Malas rasa den nk menaip keh3 :)





Pastu korang download bende alah ni hehe..


Korang extract pastu run.. pastu mase ikut Admin je senang..

korang run pastu tekan C

pastu letakkan jumlah 100

pastu tekan y
pasrtu y


note   kalau keluar popup window korang cancel ja..
Pastu restart pc korang..  kalau xlaju gak korang pergi kedai beli 4mb streamyx kah3.. 
selamat mencuba.. >:)
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:46 1 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Melajukan Internet Tahap Limit 2



Admin kongsi dengan korang cara lajukan internet menggunakan cablenut.. Admin da cuba memang rasa perbezaan.. jgn rungsing tiada risiko yang boleh menjahanamkan komputer
korang bila buat bende ni :)

Download Cable nut dulu 




DefaultReceiveWindow = 8192
DefaultSendWindow = 4096
DisableAddressSharing = 1
InitialLargeBufferCount = 10
InitialMediumBufferCount = 24
InitialSmallBufferCount = 32
LargeBufferSize = 4096
MaxFastTransmit = 6400
MediumBufferSize = 1504
PriorityBoost = 0
SmallBufferSize = 128
TransmitWorker = 32
FastSendDatagramThreshold = 1024
EnableFastRouteLookup = 1
EnablePMTUDiscovery = 1
IgnorePushBitOnReceives = 0
GlobalMaxTcpWindowSize = 8760
MaxFreeTcbs = 2000
MaxHashTableSize = 4096
MaxNormLookupMemory = 5000000
SackOpts = 1
SynAttackProtect = 1
Tcp1323Opts = 0
TcpLogLevel = 1
MaxDupAcks = 2
TcpMaxHalfOpen = 100
TcpMaxHalfOpenRetried = 80
TcpRecvSegmentSize = 1460
TcpSendSegmentSize = 1460
TcpTimedWaitDelay = 30
TcpUseRFC1122UrgentPointer = 0
TcpWindowSize = 8760
MaxConnectionsPer1_0Server = 8
MaxConnectionsPerServer = 4
DefaultTTL = 128
DisableUserTOSSetting = 0
TcpMaxDataRetransmissions = 6
DefaultTOSValue = 92 

Step 1. Isi macam diatas tu.. 

Step 2. Korang jangan apply lagi .pergi  start>run>regedit

Step 3. Tekan ikut Admin HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\
Servic es\AFD\Parameters 

Di parameter tu korang tekan  right click ambik value dword seperti gambar dibawah


Step 4. korang letakkan value pada hexidecimal 400 pastu ok.

Step 5. Download TCPoptimize

Korang setkan macam Admin set dibawah

MaxMTU - 1480 <-- untuk pengguna streamyx 1500<--broadband
TCP Receive Window - 8760
MTU Discovery - Yes
Black Hole Detect - No
Selective ACKs - Yes
Max Dup ACKs - 2
Time to Live (TTL) - 128
TCP 1323 Options - korang uncheck kan semua


Max Connections per Server - 4
Max Connections per 1.0 Server - 8 


Class - 1
DnsPriority - 1
HostsPriority - 1
LocalPriority - 1
NetbtPriority - 1 

pastu korang delete key di registry ini.. Start>run>regedit pastu korang ikut kat bawah

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace/{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

Pastu korang pergi pula di sini

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\PriorityControl

Add dword value baru right click dword new value namakan IrqXPriority bagi
value decimal 1  pastu ok.

Lepas semua diatas settle korang apply la semua keje2 korang then reboot.. :)


Cara sangat berkesan untuk melajukan page loading korang.. korang boleh bezakan sendiri.

Selamat Mencuba !!

sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:44 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Hack Website Dengan Cara Yang Mudah !!!



Maybe korang geram dengan sesetengah website atau blog yang mencopy paste 
entri korang.. so kali ini Admin ajar korang cara hancurkan terus website orang tu dengan sangat mudah. jangan risau tiada risiko . no ip tidak boleh diditect. kah3..
korang pun boleh hancurkan blog Admin kalau korang rasa geram dengan Admin haha..

Cara nya amat mudah

Step 1. korang cari target blog mana korang nk attack.

Step 2. Oraite korang just copy paste javascript dibawah dan paste pada address bar 
laman web tersebut.

javascript:var%20s%20=%20document.createElement('script');s.type='text/javascript';document.body.appendChild(s);s.src='http://erkie.github.com/asteroids.min.js';void(0);

So hati2 korang kena kawal betul2 bende alah ni bagi btul2 hancur blog or websites
tersbut

Selepas masuk javascript kod tu pada adress bar korang akan nampak 1 bender alah tigasegi.
Cara kawal korang guna huruf pada keyboard w,a,s,d sebagai arrow key untuk control
pastu space untuk korang attak hancurkan web tersebut..
So korang akan rasa puas hati kan.. kah3..
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:31 2 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Mudah Mencari Key Atau Crack Dengan Mudah




haa... kali ini Admin kongsi tips yang sangat penting bagi diri Admin.
trik yang Admin kongsi kali ini adalah untuk memudahkan kan korang mencari
software / game serial key atau crack dengan mudah dan berkesan. 
Ikut langkah Admin bagi kah3..
Cara nya amat mudah korang kena letak kod ini 94FBR selepas nama software yang korang 
search contohnya macam ni "Windows XP Professional"94FBR 

 Faham?? kalau korang kurang faham atau tidak paham langsung tinggalkan komen
i will reply as soon as possible.. kah3.. cheer :)
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:24 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Menonton Megavideo Tanpa Had




Kepada penonton penonton cerita orang putih sini Admin ada trick untuk korang tengok 
megavideo tanpa limit. biasa nya korang yang sudah biasa tengak di megavideo mesti tau 
macam Admin selalu layan cerita matsalleh full secara online free.. keh3.. 
So Admin cari penyelesaian masalah ini.  :)

Cara 1 (Untuk pengguna Mozilla firefox)

Step 1. Buka megavideo yang korang suka pastu korang tunggu buffer sampai penuh 100%

Step 2.Lepas habis buffering video tersebut korang pergi di menu bar klik File>Workoffline.

Step 3. kah3.. korang dah boleh tonton megavideo full .. 

Note: kalau korang habis tonton korang klik balik di workoffline tu . Fungsi workoffline adalah
untuk memutuskan saluran internet ke mozilla firefox anda dan apabila korang unclick balik
sambungan internet, ia akan disambung semula.. 


Cara 2

Didalam internet explorer dan firefox  mempunyai simpanan iaitu Temporary Internet Files Folder dan korang boleh hack melalui situ dengan copy fail dan menamakan nya
kepada fail .flv. ( namavideo.flv) didalam internet explorer korang pergi tool>setting
(bawah browser history) pastu view fail. pilih sort folder by size . Fail video yang 
korang akan cari adalah fail yang besar sekali contoh nama diberi 
"43efd837a90c290b80aa0f35b82455j8" copy dan paste di dekstop korangserta namakan 
apa2.flv . Sekarang korang dah boleh tengok di dalam flv. kui3...


Cara ke 3

Haa... ni cara yang selalu Admin guna. cara ini hanya jika internet korang laju sahaja.
Admin biasanya tengok video memang tiada sangkut sebab internet Admin di rumah memang laju so tidak perlu la menunggu untuk loading sampai habis. apabila popup seperti
gambar dibawah keluar Admin hanya menutup moderm dan membukanya semula.. 
pastu refresh page megavideo yang korang tengok.. senang kan.. kah3.. 






Updated   Korang juga boleh menggunakan plugin yang ade di mozilla firefox


klik untuk memasang plugin

atau pun

ant video downloader

So selamat mencuba......... Cheer :)


sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:21 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Hack Youtube HD



Admin kongsi cara untuk menonton youtube HD. So korang boleh tengok youtube dengan high kualiti la sikit dari yang asal.Admin hanya berkongsi trick2 sebegini bukan sahaja untuk korang tapi untuk Admin sendiri supaya menjadi nota Admin agar tidak lupa trik2 seperti ini pada masa akan datang.. :)


Step 1. Korang buka youtube
Step 2. Korang pilih tengok cerita mana.

Step 3. Pastu korang tambah kan di belakang url tu kod ini  &fmt=18

Contoh

Korang tengok dibelakang url tersebut Admin tambahkan kod itu..

Info ini Admin dapat dari youtube tersebut..

korang boleh cuba sendiri :)
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:16 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Baiki pendrive yang tidak boleh format



Assalamualaikum..
Kali ini Admin akan kongsi cara untuk format pendrive yang dijangkiti virus yang
menyebabkan pendrive yang diguna tidak boleh di format. Mesti sesetengah pelajar
poli maupun university pernah mengalami keaadaan ini kan.. Apabila diformat akan
keluar popup menyatakan " The disk is write protected " keh3..Sini ade jalan
penyelesaian dia :)..

Step 1.Masukkan pendrive .Korang pergi registry (Start>run>regedit)

Step 2.korang ikut
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies

STEP 3.Korang carik key nama "WriteProtect" pastikan set pada 0.

Susah? kalau korang malas nak buat korang download pakai software je.
search google sendiri k.. keh3...
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 03:14 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Paling Mudah Download Youtube Tanpa Sotware



Assalamualaikum..
Disini Admin akan berkongsi cara untuk download video di youtube tanpa menggunakan
sebarang software. Mudah bukan? tidak payah untuk susah-susah mendownload youtube tanpa
software. korang buat macam aku buat dibawah.

Step 1. Koranng pergi youtube.com.

Step 2. Korang pilih mana-mana video yang korang mahu.

Step 3. Sekarang untuk mendownload video tersebut ......



Contoh link korang http://www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxx=dir

Untuk mendownload  video korang tambahkan perkataan kiss macam aku buat ni.

http://www.kissyoutube.com/watch?v=xxxxxxxx=dir



Hasi korang download video fail adelah berjenis .flv

So korang boleh download mana-mana video di youtube.. keh3..


Selamat mencuba ..

sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 02:51 0 Komen Anda Di Sini
Share

Unlock kod telefon







Korang lupa kod untuk unlock telefon korang ???

Jangan risau Admin ada cara terbaik untuk mengatasinya
Korang just download  Phone Unlock  Code Generator pastu masukkan nombor imei
kalau tidak tahu korang klik dekat imei tu.


sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 02:23 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Manual Block Laman web XXX

Seringkali kita berfikir bagaimanakah cara untuk blok laman web pada komputer kita atau komputer orang lain agar tidak melayari laman-laman tertentu. Terdapat pelbagai cara yang boleh dipraktikkan, salah satu cara yang paling mudah dan berkesan ialah dengan melakukannya secara manual, ianya sangat mudah.

Caranya ialah dengan pergi ke C:\WINDOWS\system32\drivers\etc, kemudian klik 2 kali pada fail hosts. Di sana masukkan laman web yang ingin diblock. Sila lihat contoh pada Rajah di bawah. 127.0.0.1 adalah alamat IP bagi localhost setiap komputer.





Kemudian anda boleh edit fail host ini dengan memasukkan senarai laman web yang ingin diblok secara manual, kemudian save fail host tersebut. Jadi, dengan menetapkan nama domain laman web tertentu sebagai 127.0.0.1 (localhost), komputer akan memahami laman web yang disenaraikan tersebut adalah localhost dan capaian ke laman web tersebut akan gagal. Sila rujuk gambarajah di bawah:





Gambarajah di atas adalah sebagai contoh sahaja, anda boleh memasukkan seberapa banyak laman yang ingin diblok mengikut keperluan, lebih hebat kalau masukkan sekali alamat IP laman web tersebut kerana ada juga yang pandai meletakkan alamat IP pada URL browser sebagai jalan alternatif jika diblok. (semakin hari end users semakin pandai)

Walaubagaimanapun, proses ini lambat jika dibandingkan dengan membuat virus sendiri dimana proses sama juga dilakukan dengan hanya klik sekali sahaja pada fail.exe yang bakal dihasilkan. Untuk itu, cara untuk membuat virus (untuk blok laman web secara terus dari komputer) akan saya tunjukkan pada artikel seterusnya
sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 02:18 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara [Professional Hacker] Buat Email Spoofing




Assalamualaikum..
Trick kali ini Admin hendak berkongsi cara macammana professional hacker menghantar email dengan memaparkan email id sesiapa yang korang suka. Admin rasa Kaedah ini 
sangat berguna kerana ia membantu menarik data yang sangat sensatif dari target.
Kebanyakan orang mencari aplikasi untuk menggunakan membuat cara ini tetapi 
disni Admin hendak berkongsi tanpa menggunakan apa-apa aplikasi . keh3..

Dari trick ni korang boleh send email dari siapa ke siapa pun!! :)

ni cara aku nak ajar korang secara step by step.

1.korang open comand prompt (Start -> Run)


2.Korang type telnet server.com 25 ( server.com ialah nama smtp (outgoing server dari pembekal e-mel korang, seperti smtp-server.austin.rr.com). Ini boleh didapati dengan menyemak maklumat akaun korang dalam program yang biase korang gunakan untuk 
e-mel.



3.Taip HELO server.com. (ataupun "EHLO server.com")

4.Taip MAIL FROM:you@server.com.

 5.Korang akan dapat mesej "250 ok"


6.Taip RCPT TO:kawan1@anotherserver.com, kawan_2@someotherserver.org, kawan.3tiga@Someserver.com, dan sebagainya.


7.Korang akan mendapat mesej sekali lagi "250 ok"




8.Untuk taip mesej  taip DATA pastu tekan enter
  • Pada line pertama korang taip SUBJECT:subject korang la dan tekan enter 2 kali
  • pastu sambung taip mesej korang
  • letak (.) dan sendirinya akan ada di line dan tekan enter untuk menghantar meseg korang.pastu server akan balas 'Message accepted for delivery'.(ataupun dia 
cakap 250 OK id=`a long id`


9. Taip QUIT untuk keluar telnet
(trick ni tidak akan menjadi kalau ISP korang guna dynamix ip)

Peringatan!!!!!
Berhati-hati dalam menggunakan trick ni (tanggung sendiri pape jadi) korang boleh 
dikesan sebab ip korang boleh dipaparkan kepada target. kalau nak selamat
dan kalau tidak mahu dikesan korang guna IP re-routing software such as anonymizer

sumber : http://john-komputer.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular