PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Friday, 26 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 23:01 0 Komen Anda Di Sini
Share

TUTORIAL HACK TIME RAPIDSHARE



selamat mencuba :-)

Posted by Perantau Sepi Nolove On 07:04 0 Komen Anda Di Sini
Share

tips lajukan broadband - Printable Version

takde thread lagi kat sini?meh aku bukak.. care care memantapkan kelajuan broadband korang, bagi pengguna broadband yerr..aku buat berkesan je..sempoi.
Tak pernah keluar kaler hijau, biru je manjang

nak bace lebih yakin, lebih faham klik SINI sbab kat situ ade sumber dari mane aku dapat tips ni, boleh klik sumber tu kalau nak tau lebih lanjut dan komen2 pengguna yang dah cuba..lagipun lebih JELAS

FIRST

Buka start button

Search gpedit.msc macam yang kat gambar tu, dan bukak

http://2.bp.blogspot.com/-BtdKPeF19BA/TWKcp1XKQaI/AAAAAAAAATc/IovVercdqvg/s1600/1.jpg

Klik administrative templates

Then klik pulak network

http://3.bp.blogspot.com/-MGFK5WxtBQE/TWKcpx0Hl1I/AAAAAAAAATU/bTzYQR8hknA/s1600/2.png

Maka terpacullah gambar di bawah,

Klik QoS packet scheduler

http://4.bp.blogspot.com/-lR_ORcdPIfg/TWKcpl41BBI/AAAAAAAAATM/oT6w1p6ux88/s1600/3.jpg


Next, klik limit reversable bandwith

http://4.bp.blogspot.com/-DGrPcExbBrg/TWKcpcmmnNI/AAAAAAAAATE/ysD4SrNzEEE/s1600/4.jpg

Enablekan setting yang tertera pada gambar

Tukar bandwidth limit kepada 0%

http://4.bp.blogspot.com/-9RpXfdifFjs/TWKcpL0_WCI/AAAAAAAAAS8/4bNTsgQTMVw/s1600/5.jpg

Klik apply, OK

restart PC

check your broadband speed.

cuba la mane tau kot berkesan,

Posted by Perantau Sepi Nolove On 06:11 0 Komen Anda Di Sini
Share

Tak Perlu Tunggu "Waiting Time" Nak Download RS/HF/MU/FS

Memang masalah kadang2 yang kaki download file melalui filehosting ni. Tambah2 yang kaki download file games sebab banyak part. Terpaksa tunggu 30minit lagi baru boleh download balik. Lama kot! Dah la file banyak part.

BACA TUTORIAL NI BETUL-BETUL BARU FAHAM, BENDA NI SIMPLE SANGAT JE NAK BUAT, TAPI KENA PAHAM BETUL-BETUL.

Ni sedikit TIPS yang aku buat guna idea & kekreatifan sendiri
Setakat ni berjaya la juga
Macam mana nak download file banyak-banyak dalam satu masa je di Rapidshare(RS), Megaupload(MU), Hotfile(HF), Fileserve(FS) ataupun lain-lain file hosting. Tak perlu tunggu "waiting time" macam ni dah sampai 29minit baru boleh download semula (kira bypass ler).


Click this bar to view the original image of 800x142px.

Gambar-gambar yang ada tu aku cuma try di Hotfile, mungkin boleh cuba di RS, MU, FS dsb.
Kalau bernasib baik, boleh sampai 5 file sekali gus aku download serentak!!!

Program/Software yang aku guna (kalau ada a & b saja pun dah boleh rasanya) :
a) browser Mozilla Firefox (Internet Explorer, Opera boleh juga kot, tak try pun). >> Download Sini <<>> Download Sini <<>> Download Sini << Cara-Cara :
1) buka Auto Hide IP > tukar Fake IP
2) masukkan link ke Firefox > Start Download
3) buka Auto Hide IP semula > tukar Fake IP lain pula (click "stop hide", lepas tu "hide ip" balik" = akan tukar IP baru)
4) masukkan link lain pula ke Firefox > Start Download
5) buka Auto Hide IP semula > tukar IP lain pula (click "stop hide", lepas tu "hide ip" balik" = akan tukar IP baru)
6) masukkan link lain pula ke Firefox > Start Download

*ulang benda yang sama je, cuma perbezaan tukar Fake IP lain pula. simple.*
**waktu guna Auto Hide IP tu, pilih la IP dari negara mana pun. jangan US saja. lepas tukar Fake IP, kalau surfing lambat tu besa la, mungkin IP jauh sangat, cari IP lain pula yang dekat, laju sikit, try la mana-mana pun semua ok ja**


Ni beberapa screenshot yang aku download 5 file terus serentak!!! dah la, tak payah tunggu "waiting time", boleh download banyak-banyak pula!!!



Click this bar to view the original image of 800x145px.


Click this bar to view the original image of 800x425px.


sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 06:06 0 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Semak Link Asal URL Pendek Dari Mana

Anda boleh mengenalpasti dari sumber mana url pendek (shorten url) itu berpunca. Contoh, terdapat banyak url pendek yang tidak kenalpasti dihantar melalui Facebook,
- http://bit.ly/mCCuR9
- http://goo.gl/vTFDT
- http://tinyurl.com/3ef3jfy




Mesti anda tidak tahukan url pendek itu link apa? Kemungkinan virus, kemungkinan link yang benar. Anda boleh check di sini untuk mengetahuinya.


1. http://checkshorturl.com/
2. http://www.real-url.org/
3. http://trueurl.net/



sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 06:03 0 Komen Anda Di Sini
Share

Check Website Down Ke OK?

Tak sangka pula, kita boleh check sama ada website atau blog kita telah 'down' atau masih keaadan baik.

Anda boleh try check website yang down atau tidak di http://isup.me/

Letak saja nama url website atau blog anda, lepas tu tekan ENTER.

Ni satu lagi website yang boleh check http://ilumu.com/


sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 06:01 0 Komen Anda Di Sini
Share

Melajukan Firefox (Basic User)

Sedikit tips macam mana nak lajukan Firefox yang berat tu. Click untuk besarkan gambar.


CARA-CARA :

1) Buka Firefox > taip about:config kat address bar (kotak http) > Enter

2) taip Network dalam 'kotak' Filter



3) set benda ni jadi macam gambar di bawah ni (double-click untuk set)



4) kalau nak sedap lagi, guna Firefox Optimizer.


sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/ 

Posted by Perantau Sepi Nolove On 05:52 0 Komen Anda Di Sini
Share

Imbas Kembali Status Facebook Dari Awal Hingga Kini

Terdapat application di Facebook yang membolehkan kita mengimbas kembali apa status yang kita tulis dari awal post kat status tu, sehinggalah kini. Mesti ingat balik apa yang di lalui kan??


http://mslk.com/reactions/wp-content/uploads/2011/04/MSLK_FacebookStatusUpdates2.jpg


Mudah saja, anda hanya perlu 'allow' application tersebut saja. jadi yang sedang online Facebook, boleh la click di http://apps.facebook.com/mystatuses/newestfirst


SUMBER : http://carkeyinject.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 05:48 3 Komen Anda Di Sini
Share

Hack Facebook Menggunakan Add-ons Firesheep

Khas untuk pengguna Firefox. Add-ons ni dapat merampas pasword orang lain dengan cara Session Hijacking (rampasan melalui cookies mangsa di browser). Ok, cara ni digunakan di tempat yang share connection seperti WIFI kedai mamak, university dan lain-lain lagi.


CARA-CARA :

Tool yang di perlukan,
- Tempat WIFI umum
- WinCap v4.1.2
- Firesheep

1) Download Firesheep > Open with : Firefox


Click untuk gambar yang lebih besar

2) Install WinCap v4.1.2

3) Selepas install, buka Firefox > View > Sidebar > Firesheep


Click untuk gambar yang lebih besar

4) Click 'Start Capturing' (Firesheep menangkap pada sesiapa yang berada dalam rangkaian WIFI tersebut). Click pada gambar untuk terus login ke account mangsa.


Click untuk gambar yang lebih besar


Semoga Berjaya!



p/s : HANYA MOZILLA FIREFOX 3.6 SAHAJA YANG BOLEH MENGUNAKAN TRIP INI..

sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 05:36 0 Komen Anda Di Sini
Share

Mengurangkan Penggunaan RAM Pada Firefox


Sememangnya kita tahu, penggunaan Firefox memerlukan banyak RAM yang digunakan, hal ini dapat melambatkan lagi perjalanan PC/Laptop kita. Di bawah ini tutorial cara-cara nak kurangkan penggunaan RAM di Firefox


CARA-CARA :

1) Taip about:config pada address bar di Firefox.

2) Taip browser.cache.disk.capacity di kotak filter.

3) Klik pada value 50000(sesetengah firefox tak sama) kepada 20000 > klik OK.

4) Restart Firefox.

5) Selesai.


Selamat Mencuba 


sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 05:33 0 Komen Anda Di Sini
Share

Mengatasi Dan Menghindari Keylogger

Tutorial kali ini akan membahas cara menghindari & mengatasi Keylogger. Menghindari Keylogger merupakan salah satu tips untuk menghindari daripada hacker. Sebenarnya untuk mengatasi Keylogger ni mudah je. Mudah?


CARA-CARA :


1. Gunakan antivirus !!
Biasanya antivirus yang bagus itu akan mengesan keylogger sebagai virus. So, sebelum memakai komputer, scan dulu komputer anda ye adik2.

2. Gunakan On-Screen Keyboard!!
On-Screen Keyboard merupakan tool bawaan windows yang berfungsi seperti fungsi keyboard. Rupanya pun mirip seperti keyboard. Cuma cara penggunaanya je harus menggunakan mouse. Untuk menggunakan On-Screen Keyboard, caranya :
- Klik Start > Program > Accessories > Accessibility > On-Screen Keyboard.

On-Screen Keyboard
- Tempatkan cursor di lajur username dan password Facebook.
- Masukkan usernamedan password Facebook anda dengan mengklik huruf/angka yang ada pada On-Screen Keyboard.

3. Gunakan Anti Keylogger!!!
Anda boleh mendownload anti keylogger secara percuma ,
http://www.anti-keyloggers.com/download.html

p/s : Penerangan bukan setakat account Facebook sahaja, keylogger ini merangkumi semua, termasuk account lain.


+_BlacklistRival_+


sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 05:29 0 Komen Anda Di Sini
Share

Melajukan Firefox Sepantas Kilat (Advanced User)

Tutorial di bawah hanya di copy paste dari sumber yang dipercayai. Sumber ini versi english. Harap anda dapat menghayatinya


Firefox is in my opinion the best browser ever made until now. It includes:

-improved tabbed browsing

-pop up blocking

-integrated Goggle search

-enhanced privacy controls

-built-in phishing protection

-online spell checking

-lots of themes, interfaces, and extensions/addons



Mozilla Firefox officially supports:

-Microsoft Windows

-Linux

-Mac OS X



Unofficial Support:

-Free BSD

-OS/2

-Solaris

-SkyOS

-BeOS

-XP Professional x64 Edition



Now here are some Tips&Tricks that can help you double the speed of Firefox.



1. Type about:config in the address bar and then press Enter.



2. In the filter search bar type network.http.pipelining. Be sure the value field is set true,if not double-click to set true. HTTP is the application-layer protocol that most web pages are transferred with. In HTTP 1.1, multiple requests can be sent before any responses are received. This is known as pipelining. Pipelining reduces page loading times, but not all servers support it.



3. Go back to the filter search bar and type network.http.pipelining.maxrequests. Double-click this option and set its value to 8.



4. In the filter search bar and type network.http.proxy.pipelining. Once opened doubleclick on it and set it to true.



5. In IPv6-capable DNS servers, an IPv4 address may be returned when an IPv6 address is requested. It is possible for Mozilla to recover from this misinformation, but a significant delay is introduced.

Type network.dns.disableIPv6 in the filter search bar and set this option to true by double clicking on it.



6. CONTENT INTERRUPT PARSING

This preference controls if the application will interrupt parsing a page to respond to UI events. It does not exist by default. Right-click (Apple users ctrl-click) anywhere in the about:config window, select New and then Boolean from the pop-up menu. Then:

A. Enter content.interrupt.parsing in the New boolean value pop-up window and click OK

B. When prompted to choose the value for the new boolean, select true and click OK.



7. Rather than wait until a page has completely downloaded to display it to the user, Mozilla applications will regularly render what has been received to that point. This option controls the maximum amount of time the application will be unresponsive while rendering pages. Right-click (Apple users ctrl-click) anywhere in the about:config window, select New and then Integer from the pop-up menu.

A. Enter content.max.tokenizing.time in the New integer value pop-up window and click OK

B. You will be prompted to enter a value. Enter 2250000 and click OK.



8. CONTENT NOTIFY INTERVAL

This option sets the minimum amount of time to wait between reflows. Right-click (Apple users ctrl-click) anywhere in the about:config window, select New and then Integer from the pop-up menu.

A. Type content.notify.interval in the New integer value pop-up window and click OK.

B. You will be prompted to enter a value. Enter 750000 and click OK.



9. CONTENT NOTIFY ONTIMER

A. This option sets if to reflow pages at an interval any higher than that specified by content.notify.interval. Right-click (Apple users ctrl-click) anywhere in the about:config window and select New and then Boolean from the pop-up menu.

B. Type content.notify.ontimer in the New boolean value pop-up window and click OK.

C. You will be prompted to choose the value for the new boolean. Select true and click OK.



10. Notify Backoffcount

This option controls the maximum number of times the content will do timer-based reflows. After this number has been reached, the page will only reflow once it is finished downloading. Right-click (Apple users ctrl-click) anywhere in the about:config window and select New and then Integer from the pop-up menu.

A. Enter content.notify.backoffcount in the New integer value pop-up window and click OK.

B. You will be prompted to enter a value. Enter 5 and click OK.



11. CONTENT SWITCH THRESHOLD

You can interact with a loading page when content.interrupt.parsing is set to true. When a page is loading, the application has two modes: a high frequency interrupt mode and a low frequency interrupt mode. The first one interrupts the parser more frequently to allow for greater UI responsiveness during page load.

The low frequency interrupt mode interrupts the parser less frequently to allow for quicker page load. The application enters high frequency interrupt mode when you move the mouse or type on the keyboard and switch back to low frequency mode when you had no activity for a certain amount of time. This preference controls that amount of time. Right-click (Apple users ctrl-click) anywhere in the about:config window and select New and then Integer from the pop-up menu.

A. Enter content.switch.threshold in the New integer value pop-up window and click OK.

B. You will be prompted to enter a value. Enter 750000 and click OK.



12. NGLAYOUT INITIALPAINT DELAY

Mozilla applications render web pages incrementally, they display what’s been received

of a page before the entire page has been downloaded. Since the start of a web page

normally doesn’t have much useful information to display, Mozilla applications will wait

a short interval before first rendering a page. This preference controls that interval. Rightclick (Apple users ctrl-click) anywhere in the about:config window and select New and then Integer from the pop-up menu.

A. Enter nglayout.initialpaint.delay in the New integer value pop-up window and click OK.

B. You will be prompted to enter a value. Enter 0 and click OK.



Close Browse and relaunch your firefox seperti biasa, rasailah pecutan beberapa milisecond.


-=[Powered By ®ileks©rew]=- 


sumber : http://carkeyinject.blogspot.com/

Thursday, 25 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 20:34 2 Komen Anda Di Sini
Share

Pontianak Kg Batu (Full Movie)


Sinopsis: Mira, seorang remaja yang berumur 17 tahun berpindah ke Kampung Batu bersama ibunya Tira untuk tinggal bersama makciknya, Kiah. Banyak kejadian pelik telah berlaku sepanjang mereka berada di sana.






Posted by Perantau Sepi Nolove On 20:23 0 Komen Anda Di Sini
Share

Kum Kum [full movie]



jom layan citer kum kum... enjoy :-)





Posted by Perantau Sepi Nolove On 15:23 0 Komen Anda Di Sini
Share

Hantu Susu (Full Movie)


Synopsis: Mengisahkan 4 jenis hantu dari telemovie yang lepas iaitu Pontianak kg Batu (Erra Fazira), Kum Kum (Marsha Londoh) , Tangisan Langsuir (Zarina) dan Penanggal (Amy Mastura). Keempat empat hantu ni berpindah ke kampung baru dengan niat nak bertaubat dan jadi hantu baik tetapi di kampung tu mula ada pembunuhan dan mereka berempat cuba menyelamat kampung itu dari Hantu Susu.Siapakah yang akan melakonkan watak Hantu Susu?







pasti nya best... hha hha hha tak tahan tengok citer nie... hha hha hha

Posted by Perantau Sepi Nolove On 13:45 0 Komen Anda Di Sini
Share

Panggilan Arwah [Full Movie]



sinopsis -Menceritakan kisah Amin (Zizan Nin), seorang graduan perubatan yang baru sahaja menamatkan pengajiannya pulang ke kampung halaman sementara menunggu tawaran berkhidmat sebagai doktor di hospital kerajaan.

Ketika berada di kampung, Amin sering bermimpi tentang ibu saudaranya, Sabariah (Tasha Shilla) yang diseksa dalam kubur dan meminta pertolongan daripada Amin.

Bingung dengan makna di sebalik mimpi tersebut, Amin cuba mencari kisah silam emak saudaranya daripada ibunya, Maimun (Kuza) tetapi ditegah oleh ayahnya, Badrul (Mahmud Ali Basha).

Amin gagal membezakan mimpi dan realiti dan memaksa dia menyiasat misteri Sabariah seorang diri dan akhirnya ayahnya membongkar rahsia hubungan Sabariah dengannya.

Sabariah merupakan ibu kandung kepada Amin namun telah dirahsiakan daripada pengetahuan orang ramai kerana bimbang akan kata-kata orang kampung yang menuduh Sabariah melahirkan anak luar nikah kerana melakukan zina dengan seorang ahli perniagaan dari Kuala Lumpur.

Kebenaran yang terbongkar itu mendorong Amin mencari ayah kandungnya yang sebenar dan terjawablah teka-teki yang menghantui dirinya selama ini bahawa dia merupakan anak sah hasil perkahwinan ibunya dengan ayahnya, Ramlan (Riezman Khuzaimi) sebelum bercerai.

Namun Sabariah terus muncul dalam mimpi Amin meminta pertolongan agar membantunya untuk dilepaskan daripada azab kubur akibat dosa silam yang dilakukannya. Kesudahannya bakal terjawab dalam drama penuh pengajaran ini.







best dan jugak seram... hhu hhu hhu

Wednesday, 24 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 17:59 0 Komen Anda Di Sini
Share

Add Ons Firefox untuk Print Screen

Apabila anda melayari internet dan terjumpa sesuatu yang menarik perhatian, dan anda ingin save page web tersebut sebagai gambar. Apa yang akan anda lakukan.?
Print screen menggunakan button 'print screen' yang terdapat pada keyboard anda.?



Jika itu yang anda lakukan, sahlah anda kena tengok entri ini sehingga habis.:)
Dan juga entri ini sebenarnya sesuai kepada sesiapa sahaja yang menggunakan firefox sebagai browser utama.

Terdapat beberapa add ons firefox yang sesuai untuk digunakan untuk menggantikan fungsi print screen pada keyboard anda. Dan semestinya add ons ini jauh lebih memudahkan berbanding anda menggunakan button print screen.:)

1. Screengrab [ Add Screengrab to your firefox ]



2. Pixlr Grabber [ Add Pixlr Grabber to your firefox ]



3. Screenshot Pimp [ Add Screenshot Pimp to your firefox ]


4. FireShot [ Add FireShot to your firefox ]


------------------------

Rumusan.

Berdasarkan kepada 4 add ons yang ada ini, kalau ikutkan aku setelah aku try,
dicadangkan untuk guna Screengrab dan Pixlr Grabber. Simple dan mudah digunakan.

Screenshot Pimp agak serabut sedikit kerana akan automatik install toolbar (walaupun boleh disable lepas tu), manakala FireShot agak besar saiznya dan akan keluar icon yang aku rasa menggangu pandangan browser sikit pada sebelah kanan bawah.

Walau apapun, anda boleh cuba mana-mana yang anda suka.:)

sumber : http://unwanted86.blogspot.com/

Posted by Perantau Sepi Nolove On 01:58 0 Komen Anda Di Sini
Share

Detect Hidden Trojans on Your Computer

Learn How to Detect Hidden Trojans/Viruses/Keyloggers on Your PC


Are you beware that there is a hidden Trojan, Virus or Keylogger working on your PC and sending your logins to hackers?

If you are in that situations you don't need to worry anymore. In this post i will show you a security software called Process Revealer that can detect and kill hidden processes.



Process Revealer Free Edition is a free hidden process detector that reveals what does not appear in standard detection utilities like Windows Task Manager. Process Revealer provides detailed information about each process running on your computer to help you know if a process is related to a malicious program. Hidden programs are automatically highlighted in the interface and can be removed in one click.

Download Process Revealer Free Edition

Posted by Perantau Sepi Nolove On 01:41 0 Komen Anda Di Sini
Share

How to Watch Videos Faster On Firefox

Hi there. Here i want to show you a cool trick to watch flash videos faster on Firefox.

1. Type about:config in the address bar and press Enter


2. Use the filter box to find the setting browser.sessionstore.interval


3. Edit the default value 10000 (10 seconds in million seconds) to 180000 which is 3 min.


How does the tweak work?

Firefox takes snapshots of your browser every 10 sec to restore if Firefox crashes, but slows flash too, so this is a slight compromise for fast videos.

Tuesday, 23 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 22:41 0 Komen Anda Di Sini
Share

LUAHAN HATIKU [nolove-perantau sepi]










by saleem iklim

Hari nie nolove nak update status perasaan nolove.. Genap 6 tahun sudah nolove berpisah dengan awek nolove.. Kami bercinta lebih dari 5 tahun.. tapi jodoh kami tiada. Gara gara orang ketiga, hubungan kami terputus macam tu je.. Keputusan nie di putuskan oleh awek nolove. Jadi nolove terpaksa terima dengan redha je la.. Nak paksa seseorang untuk menyintai kita amat sukar. Dia mungkin tidak tahu yang nolove nie betul betul sayang dekat dia.. Setiap kali nolove dengar lagu TINGGAL KENANGAN dari SALEEM IKLIM nolove rasa cam nak nangis je. Sedih rasa nya bila orang yang kita sayang meninggal kan kita..







by UNIC

Tapi apa kan daya nolove hanya insan biasa.. Tiada apa yang nak diberikan selain kasih sayang dan perasaan cinta dekat si dia.. Mungkin tiada seorang pon yang mengerti perasaan nolove termasuk dengan si dia..







by Visa



Tak lama lagi raya aidilfitri akan menjelang tiba.. Semua orang pasti bersuka ria bila raya dah nak menjelang tiba..Semua sanak saudara, kawan, teman pasti balik ke kampung untuk menyambut raya yang hanya datang setahun sekali.. Tapi nolove dah tak rasa apa itu raya sudah.. bukan anya apa, awek nolove putuskan hubungan dengan nolove pada petang raya yang pertama.. Terlalu sukar nolove nak lupakan ini semua..
Kadang kadang nolove dalam tidur pon boleh mengigau sebut nama si dia.. Yang sebenarnya dalam keredhaan menerima keputusan tersebut, nolove sebenarnya kalau boleh tak nakberpisah dengan si dia.. Nolove sayang sangat sangat kat si dia..







by Dinamik



Dalam friends list nolove dekat facebook, ada 2 orang gadis yang nolove boleh katakan wajah nya nak sama mirip dengan wajah si dia iaitu awek nolove yang dulu.. Setiap kali nolove bukak facebook mesti nolove tatap profil ke dua dua gadis tersebut untuk menghilang kan rindu pada si dia.. Tapi nama ke dua dua gadis nie nolove tak boleh nak bagi tau.. Nanti rosak lak hubungan gadis gadis tersebut dengan bf masing masing..







by Screen

Apa apa pun nolove ucapkan selamat berhari raya adilfitri maaf zahir dan batin si dia dan jugak kawan kawan yang membaca luahan hati nolove nie..





by P.Ramlee

Sunday, 21 August 2011

Posted by Perantau Sepi Nolove On 15:06 0 Komen Anda Di Sini
Share

Legend Of The Dragon [full movie]



Filem: Legend of the DragonPengarah: Danny LeeDibintangi: Stephen Chow dihiasi Zhou Xiaolong; Teresa Mo dihiasi mewah; Leung Kar Yan Yan perhiasan rambut; dihiasi Zhoufei Hong Yuen Wah; Zhaozhi Ling Chiu Chi Ling; Li Haisheng Hoi San Lee ..... Blindman; Dragon Fang Fong Lung ..... Pinjaman yu; • Jimmy Jimmy Putih Putih ..... sendiri - Dunia Billiard Juara; Wangjun Tang Jun-tang Wong ..... HoodTarikh Siaran: Hong Kong, Hong Kong1991 7 Mac tahun 

Synopsis: Xiaolong Zhou (Stephen Chow) Zhoufei Hong father (Yuen Wah) in the martial arts, Tai O, and no back end (Teresa Mo) is a lovers quarrel. Mao Yan (Leung Kar Yan) the use of Dragon ball table tennis technology to cheat in Tai O, Hong lease. Hairy father left to lease at stake, Dragon victory. But regrets about the gambling, Long and Tai O residents to memerangi.Zhou Day, Shishu dragon came from the city to avoid gambling debts Leung Kar Yan, Yuen Wah is a qualified expert to see the dragon from the world Shishu city, not Xingchi not get any of those specified in Zhou Xiaolong, and explore the life of luxury on secluded island lovers to quarrel, because life is very simple and crude, late father left behind when other leasing gold at stake, let all the dragons from gambling to win back the hands of the group. Still maintain quite a sense of village, with a friend of the actress Teresa Mo with pleasant results. Intelligence lavish love story does not know it the film world. Loss of face - I. Shishu found a dragon Da Zhuangqiu talent is very high, is expected to dominate the use of his money gambling. Danny is taken under the wing of a modern comedy martial arts, laughing, does not make sense of the week performance lease pool betting skills will combine the performance of martial arts, to create entertainment that is good enough. "Dragon" star is part of Columbia is a mature style tends to work. Hong Kong comedy film that traditional joke, although it is also a certain part, but the star's performance style of his brother still win. Starting time the film seemed to see is Stephen Chow "Dragon Lord", Yuen Wah, who plays the father was also named "Zhou Feihong" martial arts families the parents. This mixture of half of clothing and fashion, it is also the "New Fist Fury" and other films of the same pressure. However, some Hong Kong began, his star on the restoration of the normal role - both big and stupid talents like bumpkin, his star is set, the classic image of the famous wrist position. Teresa Mo scenes though not many, but Han Han characters more than "Love Me" in a silly role to play to play better, much more natural humor. Yuen Wah bad image, the conversation in no way from the comedy work, but give this a joke. Stephen Chow film back, "the dragon pass (full)" and the wonderful humor, and really is not Yuen Wah, can not handle this. Brothers star in the film, playing pool, apparently inspired by the United States 88 years from the "Color Exchange" and the film does indeed invited • Jimmy White, snooker world champion, finished second in the world's best players, to also carry the film legend.




Posted by Perantau Sepi Nolove On 14:58 0 Komen Anda Di Sini
Share

Fight Back To School 3 [full movie]



"The Long Fight Back to School 3 Year of the Rooster" (staged 1993), is a famous Hong Kong comedian Stephen Chow's film "Fight Back to School" series of the third series. Before this series with two different sets, so pieces do not cover regular ─ ─ Ng Man Tat, Stephen Chow's film performances, and has joined the Anita Mui, Anthony Wong et al. Directed by Wong Jing.

Wang million city rich story (Stephen Chow) were killed, the police got very similar look and Zhou Wang million stars (Stephen Chow) as undercover to track down. Zhou had been promised the stars where the teacher (Miss Cheung) are no longer as undercover, but on top of an order against the void.

Tom King's wife, Judy million (Anita Mui) the identity of the stars suspected of weeks, frequently next to the knock-side test, the stars are pretending week amnesia. Police suspect that a close friend of Linda Yue Wang million (Anthony Wong) great suspicion, but when the real mastermind behind the emergence of the ......




Posted by Perantau Sepi Nolove On 14:46 0 Komen Anda Di Sini
Share

Fight Back To School 2 [full movie]



"Fight Back to School 2" adalah filem Stephen Chow pada tahun 1992, sebelum "Kembali Fight" selepas filem itu menerima kesudahan yang besar. Sebagai protagonis sebelum siri pertama di samping Stephen, tetapi juga termasuk Zhang Min dan Ng Man Tat.

Minggu lepas tugas untuk mencapai bintang-bintang (Stephen Chow), telah diturunkan kerana jenaka ke polis trafik. Zhou bintang apabila polis trafik tidak cekap, kemudian meletak jawatan dalam kemarahan, dan memutuskan untuk diam-diam menyelinap ke sekolah ini apabila siasatan kes menyamar pengganas antarabangsa. Tetapi apa yang guru (Miss Cheung) dan Zhou bintang seperti terjun jumlah bintang Zhou tidak berani untuk meninggalkan jalan perkhidmatan dan keluar. Bintang Jatuh cinta dengan seorang gadis kemudian minggu, tetapi sebenarnya apa yang pelajar guru. Apa yang guru tahu sama ada bintang tidak bercakap benar, begitu marah.

Cao Dahua (Ng Man Tat) sebagai Unit Jenayah Polis, "Jenayah Harimau", menyelinap ke minggu sekolah bintang sering mempunyai perbezaan pendapat dengan Cao Dahua. Pengganas pada malam Krismas malam sebelum mengambil tindakan, Cao Dahua seorang pegawai awam dengan pelajar terperangkap jauh, tetapi mereka terlambat Zoutuo. Kadar pulangan kepada Penerbangan minggu Harimau bintang kembali ke sekolah untuk menyelamatkan manusia, peperangan akhirnya dihapuskan pengganas.






Posted by Perantau Sepi Nolove On 14:29 0 Komen Anda Di Sini
Share

Fight Back To School 1 [full movie]



Fight Back to School yang dikeluarkan pada tahun 1991, adalah tahun yang paling prolifik dalam karya Stephen Chow filem demi satu, mungkin, kerana Pemenang sebelum ditembak, kerana pelakon dalam filem itu, Zhang Min dan Ng Man Tat, seperti protagonis adalah Maestro Perjudian. Sebagai pejabat filem kotak, Stephen Chow, dan kemudian dua lagi episod sekuel difilemkan, tetapi selepas dua episod box office jauh kurang daripada episod pertama.

Pada masa itu kotak filem pejabat rekod lebih dari 43.000.000, berbuka tahun lepas oleh Stephen Chow membintangi rekod "Pemenang", maka adalah "Filem" untuk memecahkan.

Fight Kembali kepada 2 Sekolah dikeluarkan pada tahun 1992 oleh Stephen Chow dan dibintangi Athena Chu, diarahkan oleh Gordon Chan.

Fight Back to School 3 Tahun Nak Ayam pada 1993, telah dibebaskan, ini adalah Stephen Chow dan Anita Mui, Anthony Wong bersama persembahan. Diarahkan oleh Wong Jing.



Posted by Perantau Sepi Nolove On 13:44 0 Komen Anda Di Sini
Share

Stephen Chow series - "The Deer 2" [full movie]


"The Rusa 2 Dragon untuk mengajar" (Taiwan terjemahan: Rusa Baru 2 Dragon mengajar) adalah sebuah filem Stephen Chow ditembak pada tahun 1992, adalah filem "The Rusa" sekuel, diarahkan oleh Wong Jing. Filem ini telah mewarisi filem atas cerita, tidak masuk akal untuk meneruskan Stephen Chow gaya klasik kepada yang melampau.



Posted by Perantau Sepi Nolove On 13:26 0 Komen Anda Di Sini
Share

Stephen Chow series - "The Deer" [full movie]


"Rusa" (Taiwan terjemahan: Rusa Baru) adalah sebuah filem komedi ditembak pada tahun 1992 oleh Stephen Chow dibintangi, filem berdasarkan novel Jin Yong yang "Rusa itu." Filem yang diarahkan oleh pengarah Hong Kong, Wong Jing dan Ching Siu-tung, memainkan peranan utama dalam filem itu, Stephen Chow Wei Xiaobao. Filem ini merupakan tempoh prolifik dari Zhou filem klasik, kelainan daripada Comedy nasib, penuh. Pada tahun 1992, Hong Kong kotak pejabat lima tahun ini, diterima baik di pasaran di luar Hong Kong.






Posted by Perantau Sepi Nolove On 12:18 2 Komen Anda Di Sini
Share

Vampire Conspiracy [full movie]


jom layan cerita Vampire Conspiracy
sinopsis = Lima orang asing diculik oleh vampire gila dan dimasukkan ke dalam maze maut kecerdasan dan ketahanan. Mereka harus membuat melalui hidup, kebahagiaan dunia dan Vampire boleh berikan kepada mereka. Tetapi jika mereka gagal, kumpulan itu akan menjadi mangsa kepada kelaparan dan meletakkan kembali dalam permainan, kali ini sebagai hamba dahaga darah meneruskan pusingan seterusnya mangsa di Conspiracy Vampire.sinopsis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular