PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Friday, 27 January 2012

Cara Termudah Mencari Driver Selepas Format

Posted by Perantau Sepi Nolove On 13:34 7 Komen Anda Di Sini
Share



Salam semua..

Hari ini noloev nak ajar korang macam mana cara nak cari Driver termudah selepas korang format PC korang atau pon LAP TOP.. Cara yang termudah korang nak cari driver tuk PC atau pun LAP TOP korang dengan mengunakan Driver Identifier. Sepastinya korang tertanya tanya macam mana nak mengunakannya kan? Ok nolove akan kasi tutorial macam mana nak mengunakan nya.. Tetapi ingat nak mencari driver mengunakan software  Driver Identifier, PC atau pon LAP TOP anda seharusnya boleh connet dengan internet.. Jikalau tak memang susah anda nak mencari driver..

Cara nak mengunakan software Driver Identifier :

1)  Download software Driver Identifier nie terlebih dahulu sini

2) Install Software Driver Identifier terlebih dahulu.

 3) Selepas korang siap install Driver Identifier punya icon akan muncul dekat destop korang. Lepas tu korang bukak software tersebut dan clik scan..


4) Selepas korang clik je scan ia dengan auto nya terus membuka web internet korang..



Jikalau driver korang ada kekurang, ditempat sebelah kiri tu yang ada icon tu, akan mengeluarkan warna kuning dan tanda soal jikalau tak silap nolove ( SOFTWARE  Driver Identifier SEBENARNYA SCAN DRIVER PC ATAU PUN LAP TOP KORANG, BOLEH KATAKAN  IANYA MMUDAHKAN KERJA KORANG )


5) Selepas tu korang cari je driver yang mana tiada dalam PC atau pon LAP TOP korang dan clik dekat download di sebelah kanan..




6) Selepas tu korang hanya perlu memilih software yang sesuia tuk orang download.. Ianya ada dua pilihan iaitu 64bits dan 32bits..( Untuk tidak memeningkan kepala, korang hanya perlu pilih software yang paling atas sekali.. Cuma perbezaan yang kena anda pilih ialah diantara 64bits dan 32bits.. Tu je.. )

7) Selepas korang buat pemilihan yang betul, korang hanya perlu mengklik download je disebelah kanan..

8) Dan ia akan membawa anda ke halaman yang satu lagi.. Disni korang perlu clik pada gambar ikon je seperti dibawah..



9) Dan yang last sekali korang hanya clik link je tuk korang download software tersebut..



10)Siap je download, korang clik je install.. Selesai..

Mudahkan? Tak payah nak peningkan kepalakan? 50 biji LAP TOP dalam masa1 hari pon korang boleh siapkan dengan mudah tanpa pening kepala.. Tak Percaya? Cuba la try..

P/S : Jikalau ada yang anda tidak faham boleh la bertanya pada nolove.. Semoga berjaya.. :-)

7 Komen Anda Di Sini:

salam..kawan saya window asal laptopnyer vista..tapi die dah format pakai window 7...masalahnyer driver x detect coz driver akan detect tok window vista je...nk connect tok tenet pon x boleh...tolong bantu...

internet pakai ape ? streamyx ? p1 ? broadband ?

streamyx....die langsung x leh nak detect

kalau x de connetion internet kena download dekat mr hack la dulu nie link nya http://www.myhackersarehere.com/2012/01/driverpack-solution-selesaikan-masalah.html ... harap harap ia membantu anda.. :-)

tengs...maknenyer gne yang nr.hac punyer baru install yang software nie punyer k???

sebenarnya.. jikalau anda guna driver yang mr, hack nya anda dah perlu risau dah.. sbb semua driver ada kat dalam tu..

kalau anda rasa x nak download yang mr, hack nya.. nolove bagi cadangan yang lain.. cuba connet dengan broadband.. tengok boleh guna internet ke tak.. kalau boleh.. boleh la guna software Driver Identifier nie..

Salam,saya nak tnye boleh ke kalau x install intel graphic acceleratorslps format.ade ke kesan2 nye nanti????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular