PERHATIAN :

JIKALAU ADA FILEM BARU YANG DIPERTONTONKAN, SILA SHARE KE FACEBOOK ATAU TWITTER SEBELUM VIDEO INI DIDELETE..
JIKA ADA VIDEO YANG SUDAH DIPADAM SILA LAPORKAN DEKAT RUANGAN KOMEN.. NANTI NOLOVE GANTIKAN DENGAN YANG BARU.. JIKA ADA.. HIHIHIHI

Friday, 27 January 2012

Posted by Perantau Sepi Nolove On 13:34 7 Komen Anda Di Sini
Share

Cara Termudah Mencari Driver Selepas Format



Salam semua..

Hari ini noloev nak ajar korang macam mana cara nak cari Driver termudah selepas korang format PC korang atau pon LAP TOP.. Cara yang termudah korang nak cari driver tuk PC atau pun LAP TOP korang dengan mengunakan Driver Identifier. Sepastinya korang tertanya tanya macam mana nak mengunakannya kan? Ok nolove akan kasi tutorial macam mana nak mengunakan nya.. Tetapi ingat nak mencari driver mengunakan software  Driver Identifier, PC atau pon LAP TOP anda seharusnya boleh connet dengan internet.. Jikalau tak memang susah anda nak mencari driver..

Cara nak mengunakan software Driver Identifier :

1)  Download software Driver Identifier nie terlebih dahulu sini

2) Install Software Driver Identifier terlebih dahulu.

 3) Selepas korang siap install Driver Identifier punya icon akan muncul dekat destop korang. Lepas tu korang bukak software tersebut dan clik scan..


4) Selepas korang clik je scan ia dengan auto nya terus membuka web internet korang..



Jikalau driver korang ada kekurang, ditempat sebelah kiri tu yang ada icon tu, akan mengeluarkan warna kuning dan tanda soal jikalau tak silap nolove ( SOFTWARE  Driver Identifier SEBENARNYA SCAN DRIVER PC ATAU PUN LAP TOP KORANG, BOLEH KATAKAN  IANYA MMUDAHKAN KERJA KORANG )


5) Selepas tu korang cari je driver yang mana tiada dalam PC atau pon LAP TOP korang dan clik dekat download di sebelah kanan..




6) Selepas tu korang hanya perlu memilih software yang sesuia tuk orang download.. Ianya ada dua pilihan iaitu 64bits dan 32bits..( Untuk tidak memeningkan kepala, korang hanya perlu pilih software yang paling atas sekali.. Cuma perbezaan yang kena anda pilih ialah diantara 64bits dan 32bits.. Tu je.. )

7) Selepas korang buat pemilihan yang betul, korang hanya perlu mengklik download je disebelah kanan..

8) Dan ia akan membawa anda ke halaman yang satu lagi.. Disni korang perlu clik pada gambar ikon je seperti dibawah..



9) Dan yang last sekali korang hanya clik link je tuk korang download software tersebut..



10)Siap je download, korang clik je install.. Selesai..

Mudahkan? Tak payah nak peningkan kepalakan? 50 biji LAP TOP dalam masa1 hari pon korang boleh siapkan dengan mudah tanpa pening kepala.. Tak Percaya? Cuba la try..

P/S : Jikalau ada yang anda tidak faham boleh la bertanya pada nolove.. Semoga berjaya.. :-)

Wednesday, 25 January 2012

Posted by Perantau Sepi Nolove On 20:47 0 Komen Anda Di Sini
Share

Lajukan Startup Windows Dengan Autoruns

Apabila anda install sesuatu perisian di dalam Windows, biasanya perisian ini akan menambah satu entri di dalam startup, bertujuan supaya perisian tersebut akan dilancarkan oleh Windows secara automatik. Apabila entri di dalam startup menjadi terlalu banyak, proses melancarkan Windows akan menjadi semakin lambat.
Bagi pengguna Windows yang berpengalaman, msconfig boleh digunakan untuk membuat tetapan supaya aplikasi – aplikasi ini tidak dilancarkan secara automatik. Walau bagaimanapun, jumlah startup yang dipaparkan oleh msconfig agak terhad.



Autoruns dari Sysinternal dapat memaparkan program apakah yang dilancarkan secara automatik sewaktu Windows baru dihidupkan. Program – program ini termasuklah yang berada di dalam folder startup, dan di dalam registry keys pada Windows. Anda boleh mengosongkan checkbox pada program yang anda tidak ingin lancarkan secara automatik, atau anda boleh membuangnya terus. Autoruns juga boleh digunakan untuk membuang entri – entri startup yang dibuat oleh malware.
Download Autoruns di sini.

Posted by Perantau Sepi Nolove On 17:53 0 Komen Anda Di Sini
Share

Keramat Full Movie



Sinopsis Keramat:-
Di tahun 1900, seorang lelaki bernama Habib telah difitnah merosakkan kehormatan Mustika. Akibat dari itu, Habib telah dikerumuni dan dipukul oleh orang kampong diketuai oleh Jabar, abang kandung Mustika. Habib yang merupakan bukan calang-calang orang terus dipukul dan kain yang selama ini menutupi wajahnya ditarik oleh orang kampong dan berlakulah satu peristiwa yang amat dahsyat di mana semua penduduk kampung mati dek cahaya terang yang terpancar dari wajah Habib.
Di zaman ini, kehidupan dua beradik iaitu Nazmir dan Nasti mula dihantui pelbagai pertistiwa pelik dan menyeramkan bermula dengan kehilangan bayi yang dikandung Syazura, isteri Nazmir. Sejak itu, seorang demi seorang ditimpa pelbagai peristiwa di luar fikiran termasuk Munirah, Isteri Nasti. Keinginan Syazura untuk pulang ke kampong halaman suaminya menjadikan keadaan bertambah rumit. Satu persatu rahsia terbongkar dan mendedahkan sebuah sejarah yang mengejutkan Nazmir, Syazura, Nasti dan Munirah. Siapa sebenarnya dalang dalam perkara ini dan apakah rahsia tersebut?

Tuesday, 24 January 2012

Posted by Perantau Sepi Nolove On 23:47 0 Komen Anda Di Sini
Share

Dajjal Telah Muncul Di Selatan India



Inilah sebagian dari tanda-tanda akhir zaman. Bahwa telah muncul “Dajjal” bernama Sai Baba, dia lahir dan tinggal di Desa Nilayam Puthaparti, wilayah timur Khurasan, tepatnya India Selatan. Merujuk pada riwayat hadist dari Jamiu at Tirmidzi,

“Rasulullah SAW bersabda kepada kami, Dajjal akan keluar dari bumi ini di bagian timur bernama Khurasan”
Maka boleh jadi yang dimaksud Rasulullah SAW tersebut ialah benar adanya. Abu Hurairah meriwayatkan bahwa Nabi SAW. bersabda: “Hari Kiamat tidak akan datang hingga 30 Dajjal (pendusta) muncul, mereka semua berdusta tentang Allah dan Rasul-Nya. “

Dan Sai Baba ini bisa jadi adalah salah satu dari 30 dajjal-dajjal kecil yang akan membuka jalan bagi munculnya al-Masih al-Dajjal (Dajjal nantinya akan berperang dengan Imam Mahdi dan di bunuh oleh nabi Isa bin Maryam).




SIAPA SAI BABA ITU DAN BAGAIMANA CIRI-CIRI DAJJAL MENURUT RASULULLAH SAW?

-Laki-laki ini memiliki kemampuan menghidupkan orang mati,

-Menyembuhkan orang lumpuh dan buta,

-Bahkan mampu menurunkan hujan dan mengeluarkan tepung dari tangannya.

-Ia juga mampu berjalan melintasi belahan bumi dalam sekejap,

-Menciptakan patung emas, merubah besi menjadi emas, dan banyak lagi berbagai fitnah yang ditunjukkan oleh Sai Baba kepada ribuan orang Bahkan – jutaan yang datang dari berbagai suku bangsa dan agama.
Saat ini laki-laki ini sudah memiliki puluhan juta pengikut.




“Dajjal adalah seorang laki-laki yang gemuk, berkulit merah dan berambut keriting…” (HR.Bukhari dan Muslim)

“Di awal kemunculannya, Dajjal berkata, Aku adalah nabi, padahal tidak ada nabi setelahku. Kemudian ia memuji dirinya sambil berkata, Aku adalah Rabb kalian, padahal kalian tidak dapat melihat Rabb kalian sehingga kalian mati (HR.Ibnu Majah)


BEBERAPA PERSAMAAN DAJJAL DAN SAI BABA:

-Dajjal seorang laki yang berpostur pendek, gempal, berambut kribo, berkaki bengkok (agak pengkor). Sai Baba seorang yang berpostur pendek dan berambut kribo.

-Dajjal memiliki mata yang buta. Sai Baba pernah mengalami kebutaan di waktu muda kemudian sembuh kembali.

-Dajjal datang dan bersama ada gunung roti dan sungai air. Sai Baba memiliki kemampuan mengeluarkan vibhuti (tepung suci) dari udara melalui tangannya.

-Dajjal memiliki kemampuan berpindah dari satu tempat ke tempat lain dengan cepat dan kecepatannya seperti hujan badai atau secepat awan yang ditiup angin kencang. Sai Baba memiliki kemampuan berjalan menjelajahi bumi dalam hitungan kejapan mata.

-Dajjal mengikuti pengikut yang sangat banyak, bahkan di akhir zaman nanti banyak manusia yang berangan-angan untuk berjumpa dengan Dajjal. Sai Baba memiliki pengikut yang jumlahnya puluhan juta manusia dari berbagai macam suku, bangsa, negara dan agama.

-Dajjal akan muncul dengan mengaku sebagai orang bijak/ baik, sehingga banyak sekali orang yang tertarik untuk mengikutinya. Sai Baba mengaku sebagai orang yang bijak yang membawa misi perdamaian, cinta kasih menghapuskan segala persengketaan dengan bijaksana.

-Dajjal akan muncul dan sebagai nabi. Sai Baba memposisikan dirinya sebagai nabi kepada pengikut-pengikutnya.

-Dajjal akan menggunakan nama Al-Masih. Sai Baba mengaku akan menjelma sebagai Isa Al-Masih setelah tahun 2020.

-Dajjal akan mengaku sebagai Tuhan. Sai Baba mengklaim bahwa dirinya adalah Tuhan penguasa alam semesta.

-Dajjal akan mendakwahkan agama Allah. Dalam banyak majelis darshanya Sai Baba banyak berbicara tentang Islam, Al-Qur’an dan keharusan untuk memahaminya.

-Dajjal mampu menghidupkan orang mati dan menyembuhkan orang sakit. Sai Baba memiliki kemampuan menghidupkan orang mati juga menyembuhkan penyakit kanker.

-Dajjal dapat menurunkan hujan. Sai Baba memiliki kemampuan menurunkan hujan dan mendatangkan air untuk irigasi (di NTT sedang di bangun proyek Sai Baba untuk pengairan di daerah yang kering).

-Dajjal bisa mengeluarkan perbendaharaan (perhiasan dan harta) dari bangunan yang roboh, lalu perbendaharaan itu akan mengikuti ratunya. Sai Baba mampu menciptakan patung emas, kalung emas, injil mini dan berbagai bentuk medalai berlafadz ALLAH dalam sekejap.

-Dajjal akan membunuh seseorang dan menghidupkannya kembali. Sai Baba bisa menghidupkan orang yang sudah meninggal dunia.

-Dajjal bisa berpindah raga dan tempat dari satu bentuk ke bentuk lainnya. Sai Baba bisa berpindah dari satu jasad ke jasad lainnya yang merupakan benruk reinkarnasi dirinya.

-Dajjal bisa membesarkan tubuhnya. Sai Baba memliki kemampuan berjalan di udara dan membuat kemukjizatan pada sebuah pesawat terbang.

-Dajjal biasa keluar masuk pasar dan makanan. Sai Baba juga manusia biasa yang makan dan minum sebagaimana manusia lainnya, ia juga bisa berjalan ke pasar, rumah sakit, proyek irigasi dan tempat lain yang biasa dikunjungi manusia.

-Dajjal bisa memerintahkan bumi untuk mengeluarkan tumbuh-tumubuhnan dan air. Sai baba bisa mengeluarkan air dengan hentakan kakinya.

-Dajjal tidak memliki anak. Sai Baba mandul, ia tidak beranak dan tidak berkeluarga (tidak menikah).

-Dajjal memimpin orang yahudi. Sai Baba memiliki misi menyebarkan teologi zionis.

-Dajjal muncul di zaman pertikaian. Sai Baba mengklaim bahwa ia datang dari masa banyak pertikaian dan persengketaan, dan kedatangannya untuk menegakkan kebenaran dan membinasakan kejahatan.




Kesimpulan: Bahwa sifat Dajjal dan Sai Baba yang diutarakan diatas adalah bagian dari sifat salah satu 30 dajjal-dajjal kecil (pendusta-pendusta akhir zaman) yang akan membuka jalan bagi munculnya al-Masih al-Dajjal (Dajjal besar).

Yang ciri-cirinya menurut riwayat hadits shahih adalah sebagai berikut :
-Dajjal buta sebelah seperti buah anggur.
-Kedua matanya ada tulisan kafir yang dapat dibaca oleh orang beriman.
-Dajjal tinggal di bumi selama 40 hari, 1 hari seperti setahun, 1 hari berikutnya seperti sebulan, 1 hari berikutnya seperti seminggu, 1 hari berikutnya seperti hari biasa.

Hadis riwayat Anas bin Malik ra., ia berkata:

Rasulullah saw. bersabda: “Tidak ada satu negeri yang tidak dimasuki Dajjal, kecuali Mekah dan Madinah, dan tidak ada satu jalan di Madinah, kecuali terdapat malaikat yang berbaris menjaganya. Maka Dajjal singgah di daerah rawa, kemudian Madinah bergoncang tiga kali goncangan, sehingga seluruh orang kafir dan munafik keluar dari sana menuju ke tempat Dajjal.”
Rasulullah SAW bersabda : “Bukankah sesungguhnya ia itu bermata sebelah, dan tertulis di antara kedua mata dajjal itu kata kafir, yang dapat dibaca oleh setiap Mukmin.” (Muttafaqun ‘alaih) Dan dalam riwayat yang lain dinyatakan: “Tertulis diantara dua matanya huruf kaf, fa’, dan ra’.”(HR. At-Tirmidzi)


Hadist riwayat Muslim, dari Nawwas bi Sam’an: Rasullulah SAW mengatakan, “Dajjal adalah seorang pemuda berambut keriting, matanya sebelah kanan celek, aku menyerupakannya dengan Abdul Uzza bin Qathan (lelaki Quraisy yang hidup di zaman Jahiliyah). Maka barang siapa yang menemuinya bacalah surat Al-Kahfi. Ia keluar dari sebuah jalan antara Syam dan Iraq, lalu ia berbuat binasa kesana kemari ”


ALLAHU AKBAR! LA HAWLA WA LA QUWWATA ILLA BILLAHIL “ALIYUL ADZHIM….
Sudah selayaknya kita senantiasa memohon perlindungan hanya kepada Allah SWT saja. Bacalah selalu doa di bawah ini selepas shalat Fardhu, di akhir tahiyyat sebelum salam, insya Allah, kita selalu dalam lindungan-Nya.


“ALLAHUMMA INNI ‘AUDZU BIKA MIN ADZABIN JAHANNAM, WA MIN ADZABIN QABRI, WA MIN FITNATIN MAHYA WA MAMAAT, WA MIN SYAHRII FITNATIN MAHSYIHIL DAJJAL”
“Ya Allah, aku berlindung kepadaMu dari azab neraka Jahannam, aku berlindung kepadaMu dari azab kubur, kuberlindung kepadaMu dari fitnah kehidupan dunia dan kematian serta kuberlindung kepadaMu dari kejahatan dan fitnah Al-Masih Dajjal”




***Konspirasi Dajal bersifat matrialistik sekuler, dia datang dan “berdakwah” dengan membawa perumpamaan air, namun pada hakikatnya adalah api. Surga yang dia tawarkan tapi pada hakikatnya adalah neraka. Neraka yang dia tawarkan tapi pada hakikatnya adalah surga.
Gaya bicara Dajjal, tidak lain adalah seorang pendusta besar! Shalat adalah buang-buang waktu, Alquran dan agama hanyalah simbol, bahkan ia kerap mendustakan keberadaan para nabi-nabi terdahulu dan mengadakan fitnah didalam cerita/kisah rasul-rasul terdahulu.


Itulah sebagian sifat dari Dajjal laknatullah alaihi! Tujuannya hanya ingin mengkafirkan penduduk bumi dan memurtadkan orang-orang Islam agar keluar dari agamanya dengan dalih, Islam adalah agama setan dan masih banyak lagi. Naudzu billahi min dzalik!


Padahal Allah telah menjelaskan dalam Quran: “Sesungguhnya agama (yang diridai) di sisi Allah hanyalah Islam. Tiada berselisih orang-orang yang telah diberi Al Kitab kecuali sesudah datang pengetahuan kepada mereka, karena kedengkian (yang ada) di antara mereka. Barang siapa yang kafir terhadap ayat-ayat Allah maka sesungguhnya Allah sangat cepat hisab-Nya. (Ali-’Imran:18-19)

Waspadalah wahai kaum muslimin dan mukminat!

Bersambung..

Posted by Perantau Sepi Nolove On 23:47 4 Komen Anda Di Sini
Share

Siapa Sebenarnya Sai Baba - Dajjal Kecil?



Artikel sebelum ini  Dajjal Telah Muncul Selatan India yang telah dikupas menjadi persoalan yang hangat di kalangan blogger dan para pengkritik. Untuk merungkai persoalan samaada Sai Baba adalah dajjal, di bawah adalah artikel dari http://ibnuyaacob.com/?p=17 yang menafikan Sai Baba adalah Dajjal.

Siapakah Sai Baba?

Sebelum melangkah lebih jauh, kita lihat dahulu siapakah sebenarnya Sai Baba. Nama sebenar beliau ialah Sathyanarayana Raju telah dilahirkan pada 23 November 1927. Sai Baba berasal dari Selatan India, sebuah kampung yang bernama Puttaparthi yang terletak dalam daerah Anantapur. Semenjak kecil lagi beliau dilihat sebagai budak yang keramat dan amat alim dalam agamanya.

Keajaiban Sai Baba dikatakan bermula sebelum ibunya mengandungkannya. Menurut cerita, sebelum mengandungkannya ibunya telah bermimpi melihat tuhan Hindu yang bernama Sathyanarayana. Easwarrama memberitahu suaminya telah dia telah mengandung selepas bermimpi melihat tuhan. Dia (ibu Sai Baba) juga mendakwa semasa mimpikan Tuhannya, dia telah melihat suatu cahaya biru datang ke arahnya dan bersatu dengan badannya. Maka disebabkan itu, dia menyimpulkan bahawa itu adalah roh pemberian tuhan Hindu ke dalam kandungannya. Selepas kelahirannya juga, orang-orang kampug mendakwa telah melihat beberapa ekor ular tedung (binatang suci orang Hindu) berkeliaran di luar rumah Sai Baba.

Ciri-Ciri Persamaan Sai Baba Dengan Dajjal

1. Berambut kerinting

2. Berbadan besar

3. Berupaya menghidupkan yang mati.(Sai Baba tak berjaya menghidupkan semula adik bongsunya yang mati pada 18 Oktober 2003)

Ciri-Ciri Yang Tiada Pada Sai Baba Tetapi Ada Dalam Hadith

1. Ibunya berbadan besar dan rendah manakala bapanya tinggi lampai dan hidung seperti paruh burung.

2. Kulit mukanya putih kemerah-merahan.

3. Berketurunan Yahudi

3. Berasal dari suatu tempat antara Syam dan Iraq

4. Hanya mata sebelah kiri yang dapat melihat, mata sebelah kanan buta dan agak terhapus termasuk wajah sebelah kanan.

5. Memaksa orang awam mengakuinya sebagai tuhan sedangkan Sai Baba tidak menyatakan hal demikian cuma orang ramai yang beranggapan ia berkuasa sperti tuhan. Namun begitu, tiada orang Hindu yang anggap ia tuhan.

Penafian Bahawa Sai Baba adalah Dajjal..

Penafian bahawa Sai Baba bukan Dajjal dapat dilihat pada ibu bapa dan keturunannya sendiri. Ibu bapa Sai Baba tidak kelihatan seperti dalam gambaran hadith malah bukan pula berketurunan Yahudi. Ibu bapa Dajjal yang sebenar telah pun mati sejak sebelum kelahiran Nabi Musa lagi. Selain itu, Sai Baba juga kelihatan semakin tua dan tidak bermaya walaupun ia mendakwa mempunyai kuasa seperti tuhan.

Masyarakat Hindu mungkin mempercayainya sebagai anak tuhan namun ada seorang ahli silap mata terkenal India iaitu Basava Premanand mendakwa Sai Baba menipu dalam ajarannya. Premanand juga memberitahu beliau telah lama mengkaji dan memerhati tindak tanduk Sai Baba sejak tahun 1968 lagi. Laporan berkenaan dakwaan Premanand ini telah dihuraikan panjang lebar dalam majalah “Indian Today” yang diterbitkan pada Disember tahun 2000.

Seperkara yang paling tidak menampakkan ciri-ciri Dajjal ialah Sai Baba tidak berdakwah kepada orang-orang Islam di India. Sedangkan itulah matlamat Dajjal dalam dakwahnya. Dajjal seluruh hidupnya menjadikan Islam sebagai satu target utama untuk dimusnahkan kerana dari kalangan masyarakat Islam akan timbul musuh Dajjal yang utama iaitu Nabi Isa dan Imam Mahdi.

Bukan itu sahaja yang menjadi penafian terhadap Sai Baba sebagai Dajjal ialah Sai Baba memuji pula agama-agama lain dalam laman web rasminya. Sai Baba bersikap bertolak ansur dan tidak memaksa dan tidak pula merendah-rendahkan agama lain. Adakah Dajjal akan bersikap demikian?
“Let the different faiths exist, let them flourish, and let the glory of God be sung in all the languages and in a variety of tunes. That should be the Ideal. Respect the differences between the faiths and recognize them as valid as long as they do not extinguish the flame of unity.”
(Sathiya Sai Baba)








Kesimpulan

Kesimpulannya, Sai Baba bukanlah Dajjal dan Dajjal bukanlah Sai Baba. Penulis langsung tidak bersetuju Dajjal adalah Sai Baba kerana Sai Baba tidak menunjukkan kehebatannya dalam menerbitkan matahari dari Barat. Sai Baba juga hidup lebih dari 70 tahun sedangkan hadith mengatakan Dajjal hanya hidup dikalangan masyarakat setelah ia keluar sekadar 40 hari sahaja. Namun begitu, penulis boleh menerima pendapat sekiranya ada yang mengatakan Sai Baba adalah bahan ujian Dajjal.

Pendapat itu lebih logik dan penulis sendiri agak terdorong dengan pendapat itu. Dajjal masih melakukan kajian-kajian untuk mencari pilihan terbaik tempat, situasi dan imej untuk dia muncul di tengah-tengah masyarakat. Penulis percaya Sai Baba adalah suatu subjek kajian Dajjal untuk melihat sejauh mana penampilan orang India dalam mempengaruhi masyarakat dunia. Maka tidak hairanlah Sai Baba mempunyai pertubuhan seluruh dunia termasuk Russia dan Eropah. Hairannya di Malaysia tidak ada

(Ajaran Sai Baba sudah berkembang di Malaysia, buktinya terdapat kedai buku dan ajaran Sai Baba di Times Squre, Kuala Lumpur

Sumber

Posted by Perantau Sepi Nolove On 18:08 0 Komen Anda Di Sini
Share

Penggodam Rancangkan Internet Blackout Skala Global! Pada 28 Januari 2012



Operasi terbaru Anonymous yang diberi nama 'Operation Global Blackout' ini dilakukan masih berkaitan dengan isu Stop Online Piracy Act (sopa). Demikian seperti yang dipetik Mashable .

"Adakah anda ingin menjadi sebahagian dari gerakan protes internet terbesar dan juga Perang Cyber ​​rasmi pertama?" ungkap pihak Anonymous dalam video kenyataan mereka di YouTube.




"Operation Global Blackout sedang dijalankan, dan semua orang boleh ikut menyertai," tambah mereka.

Kenyataan tersebut dikeluarkan oleh Anonymous berkaitan rencana mereka untuk menyerang Facebook pada jam 12 pagi dan bertarikh 28 Januari nanti.(tiada zon masa)

"Sebuah perang dalam talian telah bermula antara Anonymous dengan orang-orang kerajaan Amerika Syarikat (AS). Pakatan sopa dan PIPA memang sudah ditunda, tapi itu tidak menjamin hak-hak internet kita bakal mereka junjung," ujar pihak Anonymous.

Monday, 23 January 2012

Posted by Perantau Sepi Nolove On 13:50 0 Komen Anda Di Sini
Share

Eltima Hide My Folders 2.1.8.64


 Home Page : www.eltima.com
 
Download Eltima Hide My Folders 2.1.8.64 Here
 

Hide My Folders by Eltima Software allows hiding files and folders from viewing, accessing and searching completely, so that only you know that those files or folders exist. No matter how particular computer (over local network, from internet or directly) is accessed, those folders stay invisible and safe.

Once you hide files/folders, Hide My Folders will not reveal its presence in your system, and the files will be hidden until you unhide them. No one can find out if any of the files or folders is hidden.

Protect your data
With Hide My Folders all your data will be secured and protected. Hide My Folders acts like an invisible shield, concealing all the files and folders you need. You will be the only person who knows about the existence of the hidden information. Moreover, Hide My Folders lets you have your folders hidden in Safe Mode, too.

Protect your system
As a security measure, Hide My Folders incorporate foolproof control which means that nobody can hide system critical files and folders (such as C:\WINDOWS etc.) and lock your system. We guarantee that you will never lose your hidden files or do any harm to your system!

Hide a group of files
In order to hide files with specific names and extensions Hide My Folders offers advanced pattern-matching approach. By specifying special string as a mask you may hide a group of files that comply with it. For instance, "*.doc" would hide all MS Word files. This is convenient and useful option if would like to hide some files in a directory or on your hard drive, while leaving other files visible.

Full features list:
hide files and folders from viewing, accessing and searching
Hide My Folders process is invisible for all users
password-protected program start
hide as many files as you like
"wildcard" pattern-matching approach to specify multiple files to be hidden
predefined hiding templates for specific folders ("My Favorites", "Desktop", "Windows Favorites", "Cookies", "Start menu", etc)
user-level protection (hide files from system administrator as well)
lock certain files from children's access
hide files in shared folders
fail-safe protection (cannot hide system critical files/folders)
no reboot required after installation/deinstallation, enabling/disabling hiding or adding files to hiding list
open files for preview directly from built-in Explorer
fully compatible with Windows 2000, XP, 2003
full drag-and-drop support
floating, dockable, autohiding panels and fully-customizable interface
temporary start/stop hiding within a single click
"Quick mask" to easily add files and folders to hiding list
optionally you can disable/enable hiding individually for any file on the list



Download Eltima Hide My Folders 2.1.8.64 Here

Posted by Perantau Sepi Nolove On 13:26 0 Komen Anda Di Sini
Share

Auto Hide IP 5.2.2.6



Download Auto Hide Ip 5.2.2.6 Here



Auto Hide IP - Allows you to surf anonymously, change your IP address, and guard against hacker intrusions. Your IP address - your identity and can be used by hackers to break into your computer, steal personal information, or commit other crimes against you. Auto Hide IP allows you to surf anonymously, change your IP address, prevent identity theft, and guard against hacker intrusions, all with the click of a button.

Main features Auto Hide IP:

• Protects from any site that tries to "monitor" of your preferences or follow you on a unique IP address
• Avoids the use of your personal information to send spam and other debris
• Protects against hackers by hiding IP addresses, as well as information about the operating system
• Ability to frequently change IP addresses increases safety
• Enable and disable Hide IP as you wish in one click
• Allows you to bypass the limitation of the owners of some resources on users from certain countries or geographical regions
• Use with mail-service to send anonymous letters




Download Auto Hide Ip 5.2.2.6 Here
 
 

Posted by Perantau Sepi Nolove On 13:03 0 Komen Anda Di Sini
Share

Petaling Street Warriors Full Movie



Sinopsis Petaling Street Warriors
Filem Petaling Street Warriors yang berlatarbelakangkan Jalan Petaling pada tahun 1908 mengisahkan sepasang suami isteri, Shi Duyao (Mark Lee) dan Zhung Lichun (Yeo Yann Yann) mengusahakan gerai mee Hokkien di kawasan yang dikawal oleh samseng.
Kehidupan Duyao berubah apabila dia bertemu seorang pakar kungfu Xiaoju (Chris Tong), yang mendakwa bahawa dia adalah keturunan Maharaja Jianwen yang hilang ketika Dinasti Ming.


Sunday, 22 January 2012

Posted by Perantau Sepi Nolove On 02:05 2 Komen Anda Di Sini
Share

Jom Ubah Themes Windows Xp Anda Ke Themes Window Vista



Salam semua..

Hari ini nolove nak bagi Themes Vista kat korang.. Nolove bagi nie khas untuk windows XP sahaja... Sebenarnya nolove tak sangka jugak yang themes VISTA nie boleh support ke window XP nolove nie.. Nolove main godeh je.. tetiba menjadi lak.. ekekekeke.. Memang cantik ar pakai themes VISTA nie.. Cam real la.. Cam nolove pakai window VISTA sekarang nie.. hha hha hha..

Nolove nak tunjuk photo yang nolove punya mungkin susah sbb nolove tak bleh nak print screen window nolove.. Jadi nolove pon Minta tolong ngan pak cik GOOGLE.. ekekeke.. korang leh tengok perbezaannya disini..






WINDOWS XP







WINDOWS VISTA


Lagi menarik kan? Siap ada bunyi lagi bila korang clik.. hihihihihi.. Jikalau nak pakai, jom download disini.. THEMES WINDOWS VISTA .. Jikalau ada sebarang masalah boleh komen dibawah..



Tutorial cara nak bertukar Themes windows Xp ke Windows Vista :
  1. Bukak file yang korang download tadi.. 
  2. Lepas itu Click 2 kali ke file Vista Purple
  3. Dekat Theme korang cari file yang bernama Vista Purple
  4. Click button Apply.
  5. Jikalau nak tukar image dekat wall, click Destop.
  6. dan pilih image tersebut.
  7. Selepas siap korang pilah image untuk wall korang, tekan button Apply.
  8. Yang last sekali Clik button Ok.. 
  9. Siap.. hihihihhi ...


Semoga Berjaya :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular